10 nya akter till Sweden Rock Festival 2016

0

Sedan tidigare är Slayer och Megadeth bekräftade för sommarens Sweden Rock Festival 2016. Nu är det klart att även Anthrax spelar, och därmed kommer tre fjärdedelar av thrashens ”Big 4” att infinna sig i Sölvesborg! Anthrax, som inte spelat på Sweden Rock sedan 2005, återvänder med klassiske sångaren Joey Belladonna på sång och bandet släpper nytt album i februari.

Accepts originalvokalist Udo Dirkschneider har sedan sent 80-tal sjungit i sitt eget band U.D.O. Drygt tio år efter den sista Accept-återföreningsvändan tar han farväl av Accept-låtarna med en turné där bandet under namnet Dirkschneider framför ENBART Accept-låtar. Efter denna turné har Udo för avsikt att aldrig mer framföra en enda Accept-låt igen, så det här blir förmodligen sista chansen för hans svenska publik att höra honom sjunga klassiker som ”Balls to the wall”, ”Fast as a shark”, ”Metal Heart” med flera.

En av rockens största kvinnliga ikoner, Lita Ford, kommer också till festivalen. Hon slog igenom i legendariska The Runaways och har därefter närt en lång, framgångsrik solokarriär som bland annat har gett oss jättehiten (och Ozzy Osbourne-duetten) ”Close My Eyes Forever”. Det blir en revanschsugen Lita Ford som kommer till Sweden Rock: hennes senaste besök, 2009, blev inte riktigt vad hon hoppats på då hennes andregitarrist inte fick åka med till Europa på grund av passproblem.

Här är samtliga 10 akter som presenteras idag:

Anthrax
Dirkschneider
Lita Ford
Glenn Hughes
Raised Fist
Epica
Imperial State Electric
The Kentucky Headhunters
220 Volt
The Eric Bell Trio

57 av totalt 82 akter är härmed offentliggjorda.

Sweden Rock Festival 2016

About Author

Robban är en 30 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!