2 låtar med Maskin – The Swarm, Ignition

0

600740_659439947405334_98364143_nPå en lokal pub i Örebro samlades de gamla vännerna John, Viktor och Kent som bestämde sig för att skapa äkta rock ’n’ roll tillsammans, även bassisten Joel anslöt sig till bandet och som de själva förklarar: ”En baksmälla senare och de första låtarna hade sett dagens ljus”. Idag ser banduppsättningen ut så som att man finner Kent och Viktor på gitarr, John på trummor och Benny på en sång som för tankarna till Soundgardens Chris Cornell, lägg då till en råare, mer brutal känsla så prickar vi rätt. Så bildades Maskin.

Hos Studio Bombshelter i Örebro är debutsinglarna ”The Swarm” och ”Ignition” inspelade och de finns nu att hitta på Spotify. Maskin beskriver sig själva som ett tungt hårdrockbands drivna av starka fuzz-influenser. Jag skulle säga att det är en ganska korrekt sammanfattning av bandets musikaliska inriktning, något man inte tar miste om i den andra singeln ”The Swarm” . Det som fascinerar mig mest under den här 5 minuter och 24 sekunder långa låten är hur rösten, som jag tidigare skrev, låter som en råare Chris Cornell men även balanserar ut i en mer finslipad version av Marilyn Manson som han lät i ”Sweet Dreams”. Jag märker efter ett tag att fötterna automatiskt stampar med till den smutsiga, distade rock ’n’ rollen som spelas ur mina högtalare.

Ignition” var den första singeln ut och är den mina trummhinnor bankade mest i takt till och den mina ljudvågor drog sig mest till. Trots tydliga533613_539376566078340_1696870940_n fuzz-influenser så är den mer melodiös, trallvänligare och här tar Bennys röst mer plats och kommer till sin rätt.  Man gungar med lätt och Maskin låter som garage-rockens finlirare, med andra ord så är det ärlig musik som utstrålar kärlek till hårdrocken.. Och fuzz.

Jag rekommenderar er som gillar fuzz, distad och smutsig rock att under 2013 hålla koll på Maskin som säger att en debutplatta ska finnas klar innan året är slut!

 

 

 

 

(Bilderna är lånade från Maskins hemsida)

About Author