Grave Digger – Healed By Metal

1

Napalm Records
Släpps den 13 januari

Hårdrocks-hårdrock är en genre som borde bli skrivet i sten lika mycket som heavy metal har blivit insvetsat i plåt. Det är där band som Manowar, Nasty Savage, Saxon och givetvis tyska Grave Digger passar in. Band som hyllar hårdrocken och dess läder- och jeansklädda fans. När Grave Digger gör sig redo att släppa platta nummer arton har de dessutom lovat 110 % hårdrock.

Titelspåret köras ut och direkt inser man att detta är något för de som är fans av tysk heavy metal. Det enda som egentligen särskiljer detta från andra tyska veteraner är att Chris Boltendahl (sång) ger foten till falsetten för att istället morra som en argsint traktor. En tempoökning sker i uppföljande When Night Falls men i övrigt är plattan enformig och med få kontraster, på både gott och ont. Free Forever är däremot på flera ställen en ren och skär stöld från Saxons stänkare Solid Ball Of Rock. Utöver detta är plattan konsekvent med lika starka toppar (Lawbreaker) och dalar (Healed By Metal).

Kort och gott kan platta nummer arton från tyskarna beskrivas som en ”gamla gubbar lever på gamla meriter”- kreation. Få saker överraskar vilket är skamligt synd då man ser till bandets gamla guldmynt i kistan. Skivan är platt och slätstruken och lika ”110% metal” som en tallrik med köttbullar och potatis, det slinker ner men det krävs mer för att imponera.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Healed By Metal
2. When Night Falls
3. Lawbreaker
4. Free Forever
5. Call For War
6. Ten Commandments Of Metal
7. The Hangman’s Eye
8. Kill Ritual
9. Hallelujah
10. Laughing With The Dead

Medlemmar:
Chris BoltenDahl – Sång
Stefan Arnold – Trummor
Jens Becker – Bas
Axel Ritt – Gitarr

About Author