Gravehill- The Unchaste the Profane & the Wicked

0

Dark Descent Records
Släpps den 16 mars

Med ett namn som stals från ett fyllo på en sliskig bar i Hollywood grundades Gravehill för sjutton år sedan. Sedan dess har gruppen uppträtt på flertalet underground scener och festivaler inom USA gränser. Platta nummer fem kommer efter fyra tysta år. En tystnad som borde ha förlängts tills bandet kommit på hur man skapar death metal utan att låta som föredettingar.

Inledande Bestial Genesis är redan vid introt välbekant och efter lite research är det uppenbart att spåret inte är något annat än en uppdatering av At Hells Command (Death Curse, 2014). Sångaren Corpse förtjänar dock en loge, istället för att grymta sig genom låtarna som en best har de mörkare undertonerna dämpats och get utrymme för en minimal förbättring. Snabba riff dränks stundtals av de entonigt smattrande trummorna, gitarrens kamp att höras över det huvudvärksframkallande bankandet är evighetslång. Det är inte förrän under Iron&Suplhur och The Wicked som de bättre stunderna uppenbaras. Gitarristen Hell Messiah med Eldehelm i släptåg lyckas åtminstone för en stund, ta kommando. När skivan nått halva spelstiden är viljan att slita trumpinnarna från Thorgrimm enorm. Alternativet skulle vara att placera karln i skolbänken så att han lär sig något mer än att enbart banka på cymbalerna och baskaggen. Istället för att hedra death metal är detta ett förnedrande skämt av allt vad musiken står för. Trots att detta är platta nummer fem verkar jänkarna slappt ha lutat sig tillbaka för att förlitat sig på tidigare uttjatade och trötta klichér.

Tilltron till att trummorna ska dränka varje misstag är dåraktig och döljer deras styrka i form av och tilltaget kör över de talangfulla strängbändarna. Utvecklingen har stannat vid undergroundscenens gräns, för det finns absolut ingenting som kan ta dem utanför denna snäva stelbenta ram. Det här är inte death metal, det är snarare shame metal.

Betyg: 2/10

Spår:
1. Bestial Genesis
2. Iron&Sulphur
3. The Unchaste
4. Plague Hammer
5. The Profane
6. Sabbatic Whore
7. D.I.E

Medlemmar:

Corpse – sång
Hell Messiah – gitarr
Thorgrimm- trummor
Bodybag Bob – bas
Eldehelm – gitarr

About Author