3D-film kommer att spelas in på Wacken i år – släpps våren 2014

0

Wacken3Mycket har skrivits och dokumenterats om den gigantiska heavy metalfestivalen i den lilla byn Wacken i Tyskland. Men vad gör Wacken Open Air så speciell, vad ger festivalen sin magi – dess själ? Det är svårt att svara på dessa frågor i bara ord eller anekdoter – Wacken är en festival som måste upplevas.

”Wacken 3D – louder than hell” låter publiken att göra just det, ta dem rätt in i magin som kallas Wacken Open Air.
Norbert Heitker, Tomas Erhart och deras team kommer att dokumentera årets festival dygnet runt, med 18 toppmoderna 3D-kameror. Filmen kommer att inkludera hela Wacken, och inte bara det man som vanlig festivalbesökare kan se. Produktionsteeamet kommer att ta publiken backstage för att möta banden innan de går upp på scen, du som åskådare Wacken2kommer att kunna titta på ansikten av tusentals av glada fans och se publiken-surfa på nära håll. Kamerorna kommer att täcka festivalens events: strippshowen, vikingashowen och oompah-musiken av Wacken Fire fighters. Teamet kommer även att porträttera festivalens besökare och fans för att höra deras berättelser, se deras outfits, hur de bor på festivalen och hur de festar.

Norbert Heitker har många års erfarenhet när det kommer till regissering av musikvideos och reklamer. Han har vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat två Echos för hans filmer med Rammstein och Die Ärzte.
Filmteamet kommer att vara på plats och filma under hela produktionen, 22 juli – 5 augusti, och filmen -Wacken 3D – kommer att släppas våren 2014.

About Author