Accept – Blind Rage

1

Det bör vara få människor inom hårdrocksvärlden som inte har hört de tyska legendarerna i Accept. Kända för att ha karaktäriserat tidig speed-och heavy metal med klassiker såsom Fast As A Shark och Balls To The Walls, har gruppen nischat in sin egen lilla plats bland rockens giganter. Därför är det inte heller konstigt att de attraherar passionerade fans. Vi på Crank It Up tar idag och gästas av ingen mindre än Lasse Hansen, mer känd som Accept-Lasse och världens största Accept-samlare, som här nedanför recenserar gruppens senaste giv. Detta är vad han har att säga om musiken;

acceptMed Blind Rage så släpper tyskarna sitt fjortonde album. En skiva med många toppar men även några dalar. Bland topparna finner vi exempelvis 200 Years, en låt i klassisk Accept-stil med bra riff och körer. Bandets andra singel, The Final Journey, håller även den hög klass. Gittaristen Wolf Hoffman har valt att smyga in ett gitarrsolo vars melodislinga kommer från Henrik Ibsens verk, Peer Gynt.

Andra låtar som håller samma höga nivå är Dying Breed samt The Curse. Stilrena Accept-låtar där Mark Tornillos röst är lika varierande och dynamisk som vanligt. Denna man har ett brett register och är en tillgång för tyskarna.

Dalarna på denna skiva är faktiskt singeln-och öppningsspåret Stampede. Introt är bra, likaså solot, men med en tråkig refräng och riffande som man har hört förut funkar den bättre i live-sammanhang. Balladen Wanna Be Free är även den en halvtråkig historia som dock innehåller ett starkt budskap gällande trafficking. Men överlag så är det en bra skiva som får betyget 7/10. – Accept-Lasse

Även undertecknade är kluven till Blind Rage. Skivan visar stundom upp starka stunder i klassisk Accept-maner men kan samtidigt falla lika platt som en pannkaka till marken. Det räcker inte hela vägen fram och trots att skivan inte bör avfärdas som ett misstag saknar den något av det som förra plattan, Stalingrad; Brothers in Death, hade… energi och minnesvärda melodier. Därför väljer jag också att sätta mitt eget betyg en siffra under expertens.

Skivan släpps av Nuclear Blast den 15 augusti.

Betyg: 6/10

Spår:
1. Stampede
2. Dying Breed
3. Dark Side of My Heart
4. Fall of the Empire
5. Trail of Tears
6. Wanna Be Free
7. 200 Years
8. Bloodbath Mastermind
9. From the Ashes We Rise
10. The Curse
11. Final Journey

Medlemmar:
Mark Tornillo – Sång
Wolf Hoffmann – Gitarr
Herman Frank – Gitarr
Peter Baltes – Bas
Stefan Schwarzmann – Trummor

Text: Lasse Hansen/Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.