Ace Frehley – Anomaly

0

Steamhammer / SPV
Släpps den 8 september

Efter att ha velat fram och tillbaka i legendariska KISS har gitarristen Ace Frehley en gedigen solokarriär att skryta om. Självbetitlade debuten innehållande låten New York Groove (1978) blev en storslagen hit och Anomaly träffade pricksäkert år 2009. Så frågan är varför plattan som släpptes för endast åtta år sedan behöver fräschas upp med ett nysläpp. Visserligen medföljer tre nya spår, men när KISS tidigare i år varit på turné är det högst troligt att även Frehley behöver någonting att skylta med.

Genghis Khan bjuder på vilda toner från western. Under Fox On The Run känns det som 80-talet endast ett stenkast bort. Anomaly tar en med på en nostalgisk resa med en inte lika pricksäker, men dock lika charmig, stämma. Musiken får tyvärr rädda upp de flesta texter då dessa varken lämnar något åt fantasin eller genererar några nyskapande känslor. Instrumentala Fractured Quantom välsignar lyssnaren med långa harmoniska toner som taget ur en typisk film från 80-talet. Så frågan är om Space Bear, som även den är instrumental, är nödvändig. Frågetecknet växer ytterligare när man finner spåret Return Of The Space Bear på denna nysläppta version av skivan. En skrytsam låt fylld med gitarrsolon där den forna KISS-gitarristen antagligen vill glänsa lite extra på sin egen arena. Pain In The Neck släpps i en alternativ version med ett långsammare tempo. Det kanske känns fyndigt i teorin men i praktiken är det ungefär som röd eller grön mjölk. Med andra ord ingen världsomfattande förändring. Hard For Me är en tvättäkta hårdrockslåt som troligtvis vem som helst skulle kunna avnjuta på sin lokala rockbar. Men inte någonting du nödvändigtvis drar på självmant i högtalarna.

Anomaly är en dröm för rockare som vill minnas både KISS och Ace Frehleys glansdagar. Men med detta nysläpp förloras all charm och passion för nyskapande. Kanske gör Ace alla samlare en tjänst med ännu ett verk att införskaffa till samlingen. Men pressknep av en legendarisk gitarrist är inte någonting man letar efter i en kontaktannons.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Foxy & Free
2. Outer Space
3. Pain In The Neck
4. Fox On The Run
5. Genghis Khan
6. Too Many Faces
7. Change The World
8. Space Bear (Extended)
9. A Little Below The Angels
10. Sister
11. It’s A Great Life
12. Fractured Quantom
13. Hard for me
14. Pain In The Neck (Slower Version)
15. Return Of The Space Bear

Medlemmar:
Ace Frehley– Sång, gitarr, bas på spår 2, 5, 9, 11, och 12
Anthony Esposito – bass
Anton Figg – trummor, slagverk på alla spår förutom 4, 10, och 12
Derrek Hawkins – rytmisk gitarr på spår 2
Scot Coogan– trummor, slagverk på spår 10, körsång på spår 3 och 10
Marti Fredriksen – keyboard, bas and rytmiskt gitarr på spår 4 och 9, trummor på spår 12
Brian Tichy– trummor på spår 4

About Author