Ace Frehley i Västerås 5/12 -09

0

Vaknar 5:30 och rushar på muggen vilket resulterar i att jag inte kans somna om utan blir liggandes vaken till klockan ringer 7:30, flyger upp ur sängen och plöjer runt stan för att hämta folk och ner till Culturen i Västerås där Ace Frehley skall spela.

Kör igång Direkt vid 8 för att bygga scen, rigga ljus och ljud som skall vara klart innan bandets egna utrustning kommer, träffar bandens chaufför och clearar ackreditering med deras tourmanager Paul så slipper det bli ifrågasättning på kvällen när man vill in innanför kravallstängslet.
Vid 11 är det dags att plöjja in utrustningen från bandets lastbil.
Klart vid 13-14 tiden och ser att det redan nu sitter några unga tjejer utanför dörrarna i regnet och skall vara först in det är dock inte förrän 19 dörrarna öppnas.

Rushar hem för middag och dusch, packa om utrustningen och stressa ner vid 18 tiden igen för att hinna ta nån er bild innan folket släpps in vid 19 och nu är det kö och en salig blandning på åldrar på folket som tagit sig hit.

Allt är dock försenat under kvällen ock skjuts fram en dryga timme men förväntningarna höjjs en bit och folk hinner ta sig en muskelvärmare innan det kör igång.
Förbandet Second Stare kör igång och får ganska klart för mig att det jag inte kommer köpa deras skiva, men man kan inte tycka om allt.
Efter förbandet börjar trycket byggas upp mot kravallstängsletoch folk börjar i gungande takt gapa ACE, ACE, ACE, ACE dock utan att nåt händer då förbandets prylar måste av scen innan han kan kliva på.

I slutändan så kliver Ace upp och god damnit, jag kan komma ihåg när man gick i grundskolan och lyssnade på kiss och spelade mimande upp låtar, på kvällar å helger så läste man på om bandet och klädde sig exakt som medlemmarna i bandet, hade en jeansjacka som var överfullt med schnygga kiss märken, man faller tillbaka lite i drömmarnas värld och blir nostalgisk.
Han får med hela havet av folk i varenda låt, varenda riff så sjukt bra, vet inte om det kanske är just pga att man har minnena sen man var yngre men detta är riktigt bra riktigt bra.

Efter detta så är det dags för den mindre roliga delen, allt ska ner igen och lastas på bil men det hoppar jag över, just nu så kommer jag leva på denna spelning ett tag till.

/Rock On!!  Micke

About Author