Ace Frehley – Spaceman

0

Ace Frehley - SpacemaneOne/SPV
Släpps den 19 oktober

Legendariska Ace Frehley behöver ingen närmare presentation. Efter att ha varit medlem i KISS originaluppsättning har gitarristen velat fram och tillbaka med att prova sina egna vingar. Denna gång hjälper även basisten Gene Simmons (KISS) till på två låtar. Efter att Anomaly (2009) släpptes på nytt ifjol spekulerades det om att Frehley behövde något att skylta med när KISS drog på turné utan att bjuda med forna Space Ace. Denna gång är det svårare att se vad som har flugit i honom.

För det första är det högst onödigt att vrida tillbaka klockan och skita ner Eddie Moneys vackra diskografi. Covern på 80-tals dängan I Wanna Go Back är näst intill förolämpande. I övrigt är albumet fyllt med ytligt trallvänliga låtar och enkla melodier. Med en alltför polerad ljudbild och klichéartade texter är det endast Without You I’m Nothing och Your Wish Is My Commands storslagna refränger som får en att tålmodigt sitta kvar på stolen. Att Rockin’ With The Boys skulle kunna vara en rockig motsvarighet till Beth (KISS, Destroyer, 1976) är kaxigt trams. När Quantum Flux ylar fram moderna toner känner man endast saknad efter nostalgiguldet i Fractured Quantum (Anomaly, 2009) och mästerverket Fractured Mirror (Ace Frehley, 1978). Mission To Mars är bra, men inte tillräckligt bra för att rädda skeppet.

Ace Frehleys mycket imponerande föregångare borde slå denna nykomling på fingrarna. Med brist på känsla når inte alls Spaceman nya höjder, utan lämnar en endast genuint besviken. Istället för raketbränsle bjuder gitarristen denna gång på en ganska ordentlig soppatorsk.

Betyg: 3/10

Spår:
1. Without You I’m Nothing
2. Rockin’ With The Boys
3. Your Wish Is My Command
4. Bronx Baby
5. Pursuit Of Rock And Roll
6. I Wanna Go Back
7. Mission To Mars
8. Of My Back
9. Quantum Flux

Medlemmar:
Ace Frehley – sång, gitarr, bas
Gene Simmons – bas på spår 1 och 3

About Author