ADEPT – ”Death Dealers”

0

ADEPT – ”Death Dealers”
(Panic And Action Records)

Adept`s förra album, tillika bandets debut, ”Another Year Of Disaster” tog mig verkligen med storm och två år senare är det så dags för en efterlängtad uppföljare.

Uppföljaren har betitlats ”Death Dealers” och känns vid första anblick som en naturlig utveckling efter tidigare nämnda debutalbum men vid en andra anblick så kan man även konstatera att bandet verkligen har utvecklats och mognat i sin roll. Återigen står blandningen i fokus och man blandar allt från de tyngsta och
brutala hardcoreriffen med tempoväxlingar, hockeykörer, hjärtskärande melodier och glänser dessutom arrangemangsmässigt på en helt egen nivå.

Och det är just låtstrukturen och förmågan att binda ihop alla dessa element som gör Adept till en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska musikhimlen.
I ”No Guts, No Glory”, som är albumets starkaste avsnitt, inleder man showen med en Funeral For A Friend-melodi som skulle få fans av den skolan att bli alldeles röda om kinderna för att sedan gå över i ett blytungt parti som har deathmetal-fansen enhälligt på sin sida och det skönsjungande Soilwork-partiet är som gjutet för allsång på samtliga festivaler i sommar.

Adept har med ”Death Dealers” satt en ny standard, inte bara för hardcore-fansen utan för samtliga som gillar att avnjuta metal med hög kvalitet.

Betyg: 8 / 10

Kristian Forsell

About Author