Aerosmith tar farväl på Sweden Rock Festival

0

namnlosAerosmith gör sin enda – och sista – Sverigespelning på Sweden Rock Festival nästa sommar. Efter 46 år och 100 miljoner sålda album utannonserar Aerosmith idag sin europeiska avskedsturné, ”Aero-Vederci Baby!”. Turnén gör ett enda stopp i Sverige – på Sweden Rock Festival torsdagen den 8 juni!

Aerosmith har erövrat världen i två omgångar. I hemlandet USA slog de sig in bland de allra största redan under 70-talet, med låtar som Dream on, Walk this way och Sweet emotion. På 80-talet vann de över även Europa, och albumtrion Permanent vacation (1987), Pump (1989) och Get a grip (1993) blev mångmiljonsäljare med en mängd hitsinglar under bältet. Alltsedan dess har de blues- och funksvängiga hårdrocksgiganterna befunnit sig på den absoluta världstoppen.

Men allting har en ände. När hela den klassiska sättningen med Steven Tyler (sång), Joe Perry (gitarr), Brad Whitford (gitarr), Tom Hamilton (bas) och Joey Kramer (trummor) återvänder till Sverige och Sweden Rock Festival i sommar är det för allra sista gången.

”Det är tre år sedan vi turnerade i Europa senast och hela bandet längtar verkligen efter att komma tillbaka. På vår senaste turné, i Sydamerika, var bandet i toppform och jag ser ingen anledning att slå av på takten nu”, säger Joe Perry.

Steven Tyler fortsätter: ”Bandet är fantastiskt just nu och vi kommer till Europa för att göra det vi gör bäst och låta musiken sköta snacket.”

Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg den 7-10 juni. Biljetter och fler artister släpps den 24 november klockan 09.00. www.swedenrock.com

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.