Alice Cooper på Sigurdsgatan 25 i Västerås

0
Ok snöfall har man ju varit med om förr men det är ganska kul att varje år blir man lika shockad av att det kommer.

Bygget av scen började dagen innan konsert vill säga måndag kväll vid 22 snåret tar ett par tim och man hinner hem och lagom somna.
Har en större bror som har firman Mellansvensk bygg och förvaltning som även plogar gator så blir inringd timmarna innan man skulle roddat Alice Cooper, så kör min Plogbil som aldrig förr för att hinna vara med och rodda, (skulle roddat från 07:00) kl 14 ungefär är det klart så dyker direkt till Bombardier arena där de håller på förfullt med uppbyggnad av scen. Stannar här och hjälper till och får mitt fotopass.

Hinner fota 3låtar av båda förbanden sen ringer telen och jag är utringd på jour igen, spyr galla efter jag laggt på telefonen då Mr: Cooper kliver på om 35min.

Rappar till brors firma och kliver inte in mer än innanför dörren sen sätter jag gränsen att jag SKA fota Alice men sen kommer jag, rappar tebax och har 5min till godo att pilla lite på kameran sen kliver han in på scen.

Men lite info om hur det var.

Förband som var först ut va Roxie77 med Anton Körberg som trummis vilket i sin tud ger mig lite så där delade vibbar, men det vägs upp lite av killen som kallas Alice Coopers tredje arm Ryan Roxie och tjohej vilken gitarrist.
Även om man hade lite ”-detta blir kanske inte det bästa numret ikväll” så höll de en hyfsad hög nivå på sitt framförande, helt värt att skapa en uppfattning om.

Andra förbandet var Electric Boys en grupp (om jag inte har fel) som var mest aktiv under mitten av 80talet till början av 90talet och för er som kommer ihåg Svullo så var gruppen med i ”För fet för ett fuck”, men men för att göra en historia kortare de höjjer nivån en bra bit till och nu gungar lokalen de flesta folket har tagit sig in och hittat en plats.
De gör ett riktigt nice jobb med att få igång publiken och det sjuder rock i hela arenan.

Det är ju en sjuk känsla att få se en av dessa legender man lyssnade på när man va yngre, Han kör School’s Out och håren reser sig på alla möjliga skumma ställen. Alice Cooper är ju Alice Cooper, antingen gillar man han eller så gör man det inte, jag är väl av den gruppen som gör det, Tyvärr blir denna upplevelse kortlivad för min del då jag har ansvar på annat håll med så men om man tar en blick på publiken nästintill slutsålt och vrålfull Bombardier Arena som Skakar av fans som verkar få exakt vad de kom för så kan jag väl bistå med att säga att han har nått målen för denna kväll.
Klockrent.

/Micke Bard och Stefan Gustafsson

About Author