Alter Bridge, Primus, Ministry med flera klara för Sweden Rock Festival

0

Ytterligare 19 akter är nu klara för sommarens Sweden Rock Festival! 

Alter Bridge, med sångaren Myles Kennedy och gitarristen Mark Tremonti i spetsen, bara växer i popularitet och under höstens Europaturné drog deras moderna, melodiösa metal fulla hus, så vi räknar med ett varmt välkomnande när de återvänder till Sweden Rock i sommar.

Amerikanska Primus är i princip omöjliga att kategorisera, men alla som har hört ledmotivet till South Park har ändå en uppfattning om hur de låter. I sommar gör Les Claypool och hans mannar Sweden Rock-debut, och bandets första framträdande i Sverige sedan 90-talet.

Världens förmodligen främsta industrimetalband, Ministry, kommer också till Sweden Rock Festival i sommar, liksom forne Mott The Hoople-frontmannen Ian Hunter som tillsammans med sitt kompband The Rant Kings kommer att framföra alla Mott-hitsen. Det amerikanska 80-talssleazebandet KIX gör sin första spelning i Skandinavien någonsin och progressiva King’s X gör comeback på Sweden Rock efter inte mindre än 17 år.

Vi har även nöjet att presentera Amorphis, Fates Warning, Sator (som kommer att framföra hela albumet ”Headquake”), forne Motörheadgitarristen Phil Campbell & The Bastard Sons, Electric Boys (som kommer att framföra hela albumet ”Groovus Maximus”), Merciless, The Brandos, Black Ingvars, Rob Tognoni, Grand Magus, Thyrfing, återförenade Lionheart med bland andra Dennis Stratton i sättningen samt hyllningsbandet A Tribute To Led Zeppelin.

Därmed är 45 av totalt 80 akter utannonserade. Resterande 35 släpps under vintern och våren.

Biljetter och mer info finns på www.swedenrock.com.

Band klara för Sweden Rock Festival 2017 så här långt:

AEROSMITH
SCORPIONS
IN FLAMES
RUNNING WILD
KANSAS
ALTER BRIDGE
CLUTCH
WARLOCK
PRIMUS
MINISTRY
VENOM
IAN HUNTER AND THE RANT BAND
KIX
GOTTHARD
RHAPSODY
COHEED AND CAMBRIA
BLACK STAR RIDERS
CANDLEMASS
WINTERSUN
KING’S X
METAL CHURCH
AMORPHIS
WISHBONE ASH
FATES WARNING
HELIX
GRAVE DIGGER
SATOR
PHIL CAMPBELL & THE BASTARD SONS
THE DEAD DAISIES
ELECTRIC BOYS
PRIMAL FEAR
LUCIFER’S FRIEND
MERCILESS
THE BRANDOS
BLACK INGVARS
MYRKUR
ROB TOGNONI
GRAND MAGUS
PICTURE
THYRFING
ARTCH
ART NATION
LIONHEART
LOST SOCIETY
A TRIBUTE TO LED ZEPPELIN
BOB WAYNE & THE OUTLAW CARNIES

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.