Amaranthe är grammisnominerade

0

Amaranthe släppte sitt fjärde studioalbum Maximalism den 21 oktober där de  jobbade med producenten Jacob Hansen (Volbeat, Erica, Delain) och Svante Forsback (Rammstein, Apocalyptica, Dragonforce) som mixat albumet. Albumet fick ett fint mottagande i svensk rockmedia och placerade sig som #4 på den svenska albumlistan.

Amaranthe startades i Göteborg 2008 med medlemmar både från Sverige och Danmark. Bandet har sen starten växt till att bli ett av Sveriges största metalband och etablerad sig både på hemmaplan och utomlands. Amaranthe släppte sitt självbetitlade debutalbum 2011, men det var med uppföljaren The Nexus som de fick sitt genombrott. Albumet gick in som #4 på den finska albumlistan och #6 på den svenska.

Succén fortsatte när deras tredje album Massive Addiction gick in som #1 på Amerikanska Billboard Heatseeker Chart. Amaranthe har gjort tre stora headliner-turnér i både Europa och USA, och deras låtar har streamats över 115 miljoner gånger på Spotify. Tillsammans med Dark Tranquility, In Flames, Ghost och Cult of Luna & Julie Christmas är de grammisnominerade i kategorin Årets Hårdrock/Metall 2017.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.