Amon Amarths Jomsviking bland top 20 Billboardalbum

0

Amon Amarth BandDe svenska vikingarna Amon Amarth släppte nyligen sin tionde fullängdare och redan efter påsken hade Jomsviking gått upp till nittonde plats på amerikanska Billboard 200. Billboard 200 är en del av det amerikanska medieföretaget Hollywood Reporter-Billboard Media Group. Billboard 200 rangordnar de 200 mest populära albumen i USA under en vecka och använder sig av bland annat försäljnings- och streamingsiffror för att räkna ut hur populärt ett album är.

Kvintetten släppte Jomsviking den 25 mars och det har uppskattningsvis sålts i 21 000 exemplar första veckan. Gruppens förgående album, Deceiver Of The Gods (2013), såldes i 17 000 exemplar den första veckan.

Jomsviking är ett speciellt album för gruppen, då det är deras första konceptalbum. Albumet följer historien om en viking vars unga kärlek blir bortgift och han råkar då döda en man i vredesmod. Den unge vikingen fördrivs från sin hemby och tvingars fly; och blir därmed en så kallad jomsviking. Jomsvikingarna var en mystisk grupp vikingar från Norden som stred i Europa och Mellanöstern för den med störst plånbok. Jomsvikingarna var kända för sin omutliga kod: ”Visa ingen rädsla. Fly aldrig. Försvara dina bröder, och när kallas för, hämnas för deras död.”

Se videon för låten ’First Kill’ från Jomsviking här:

Bild: Amon Amarths Facebook sida

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.