Anaal Nathrakh – A New Kind of Horror

0

Släpps den 28 september 2018
Metal Blade Records

Birminghambaserade Anaal Nathrakhs enda kall här på jorden är att skapa undergångens och apokalypsens soundtrack. Med sin saliga blandning av black metal och grindcore (samt en mystisk klumpfot i industrimetal-träsket) har detta koncept hållit sig ända sedan starten 1999. På platta nummer tio är kvalitén lika snorhög som tidigare.

Skivan inleds med introt A Road To som väl överensstämmer med skivans titel. Sedan dundrar allt igång med Obscene as Cancer som är en klassisk Anaal Nathrakh-dänga med allt vad man förväntar sig; distade blodisande skrik, mörka riff och Dave Hunts nästintill patenterade rensångspartier. På ett övergripande plan lider albumet av både mindre rensång och grindcore, men detta kompenseras med fler långsamma låtar. Forward och The Horrid Strife är klockrena exempel som balanserar helheten och Daves torterade falsettvrål i The Reek of Fear andas galenskap. Med en tydlig flört åt det industriella visar engelsmännen att de inte är rädda för att experimentera.

Landsbröderna i Bolt Thrower slutade göra skivor efter Those Once Loyal (2005) för att de kände att de inte ville släppa en skiva som inte kunde slå sin föregångare. Även Anaal Nathrakh har tagit lära av detta och för första gången sedan Passion (2011) släpper de nu ett alster som inte innehåller ett enda pissljummet spår. Saken är solklar. En ny form av skräck har uppenbarat sig och är här för att stanna.

Betyg: 9/10

Medlemmar:
Dave Hunt – sång
Mick Kenney – gitarr, bas, trumprogrammering

Spår:
1. The Road To
2. Obscene as Cancer
3. The Reek of Fear
4. Forward
5. New Bethlehem/Mass Death Futures
6. The Apocalypse Is About You
7. Vi Coactus
8. Mother of Satan
9. The Horrid Strife
10. Are We Fit for Glory Yet? (The War to End Nothing)

Text: Shayan Jahanzadeh

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.