Anaal Nathrakh – The Whole of the Law

0

a0651344947_10Metal Blade Records
Släpps den 28 oktober 2016

Anaal Nathrakh är den brittiska duon med Dave Hunt (sång) och Mick Kenney (bas, gitarr, trumprogrammering) i spetsen vars enda musikaliska mål är att skapa undergångens soundtrack. Med ena foten i black metal, den andra i grindcore samt en mystisk klumpfot bland de industriella influenserna blandas galna skrik, melankoliska slingor och ren sång i en soppa man blir likblek av. Sedan starten 1999 har bandet aldrig visat någon nåd varvid deras nionde alster The Whole of the Law tycks förbereda oss på en stundande apokalyps.

När skivan inleds med The Nameless Dread visar bandet vad som skall komma på ett inte alltför förutsägbart vis. Något som lyssnaren hinner avnjuta i cirka en minut innan Depravity Favours the Bold öppnar kaosets dörrar med kyrkokörer ackompanjerat av mörka riff och galna skrik. Daves distade sång låter lite som en fladdermus-bukakke där vrålen representerar tortyr, ångest samt ond bråd död. Som kontrast till detta har vi Micks gitarrspel. En riffande mästare som kan spotta ur sig vad som helst eftersom Dave alltid verkar ha ett skrikande svar att kontra med. Blandningen mellan melodisk refräng, slingor och ren sång är något som har fått Anaal Nathrakh att stå ut från sina genrekollegor. Något som bandet knappast har snålat på när det kommer till platta nummer nio. Detta utmärker sig bäst i Hold Your Children Close and Pray for Oblivion. Efter refrängen bjuds vi på ett melankoliskt, näst intill depressivt stycke i C-takt som förgylls av Daves dystra stämma som närmast kan beskrivas som en ohelig avkomma mellan Anathema och Napalm Death.

Ända sedan skivan Passion (2011) släpptes har bandet proklamerat att nästkommande skiva kommer vara det ultimata Anaal Nathrakh-givet. Detta har de stadigt hållit fast vid då musiken enbart har brutaliserats och sakta men säkert krupit närmare galenskapens rand. The Whole of the Law kan mycket väl vara den brutalaste skivan de har gjort. Frågan är om de någonsin kommer att kunna toppa detta?

Betyg: 9/10

Spår:
1. The Nameless Dread
2. Depravity Favours The Bold
3. Hold Your Children Close and Pray for Oblivion
4. We Will Fucking Kill You
5. …So We Can Die Happy
6. In Flagrante Delicto
7. And You Will Beg for Our Secrets
8. Extravaganza!
9. On Being a Slave
10. The Great Spectator
11. Of Horror, and the Black Shawls
12. Powerslave (Bonusspår)
13. Man at C&A (Bonusspår)

Medlemmar:
Dave Hunt – Sång
Mick Kenney – Gitarr, bas, trumprogrammering

Text: Shayan Jahanzadeh

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.