Angelus Apatrida – Angelus Apatrida

0

Century Media Records

Släpptes 5 februari

Efter två decennier står spanska thrashmetalbandet Angelus Apatrida med sex album bakom sig. Killarna har släppt sju musikvideos, turnerat med svenska Arch Enemy och dessutom släppt tre ölsorter. Vad som startade som ett litet powermetalband blev efter tre år och två utbytta medlemmar ett aktat internationellt känt thrashmetalband. Nu sitter de på sitt nykläckta sjunde album som delar bandets namn, Angelus Apatrida.

Redan i första låten kastas vi in i moshpiten med kängpunkig thrash. Stundom är det väldigt nu metal men så blir man plötsligt inputtad i slagsmålsdansen igen. Bleed the Crown kommer och hittills är det snabbare, fräschare och argare än Angelus Apatrida någonsin varit. Det vokala är det som står ut mest. Sångaren Guillermo Izquierdo sparar inte på krafterna, han är precis den man vill ha i högtalaren – en förbannad best som blandar skrik och sång i en otroligt skicklig blandning ackompanjerat av ett band pigga musiker. The Age of Disinformation går igång och de sliriga, 80-taliga gitarriffen varvas med vakna fötter på trummorna av Victor Varela, som även hörs som en av bandets bakgrundssångare. Trodde ni att det var argt innan så har ni inte hört Childhood’s End, för nu ökar takten till fortsomfan och whiplashen är inte långt borta. Disposable Liberty drar igång med glatta gitarrer och framåt fortsätter de att servera buffé av allt man önskar från ett thrashband. Into the Well avslutar skivan där. Sången lyser återigen lite klarare än de andra instrumenten. 

Vilken jävla ångvält! En skiva som avger en liten salut till deras powermetaldagar. Guillermo Izquierdo (sång) är inget mindre än en fantastisk artist, kudos till honom för att ta den här skivan till en ytterligare dimension av bandets historia. Natten då plattan skulle släppas frågades bandet vilken tid de skulle släppa skivan på streamingtjänster. De svarade att det fanns många öl kvar att dricka innan de kände för att göra det och precis samma fuck you-attityd som det svaret hade har skivan. 

Betyg: 9,5/10

Spår:

  1. Indoctrinate
  2. Bleed the Crown
  3. The Age of Disinformation
  4. Rise or Fall
  5. Childhood’s End
  6. Disposable Liberty
  7. We Stand Alone
  8. Through the Glass
  9. Empire of Shame
  10. Into the Well

Medlemmar:

Guillermo Izquierdo – gitarr, sång
David G. Alvarez – gitarr, bakgrundssång
Jose Izquierdo – bas, bakgrundssång
Victor Valera – trummor, bakgrundssång

About Author