Angusih – Magna est vis Siugnah

0
High Roller Records
Släpps den 26 januari
Uppsalas egna doom metal-rävar är tillbaka från sin mörka lya. Det må ha tagit fyra år sedan förgående plattan Mountain, men den klassiskt stilade Candlemass-ådran (med sin touch av urskogsljud) är lika stark ännu. Den som fortfarande inte har fastnat för rävgudsdyrkarna kommer inte heller att göra det denna gång. Den klassiskt svårlyssnade musiken kan antingen klassas som ett genomtänkt altare av guld eller en förbaskad förgylld rävlort. En sak är dock säker, trots färre låtar är speltiden väl tilltagen i jämförelse med tidigare bravader.
Med stötvisa klaganden av lätt bajsnödig karaktär lyckas ändå sångaren J. Dee låta riktigt elak i sin blandning av death-och black metal. Lite som ett extra desperat skri från vildmarken. Betoningen ligger på de tidigare plattorna där Count Raven-riff leker betongkross samtidigt som tempot är brutalt och långsamt malande. Detta betongkrossljud glänser verkligen i titelspåret som väl ramar in övriga sex låtar. Skivan i sig känns som en tung stenklump som surrats fast över bröstet för att långsamt kväva lyssnaren medan trummorna släpar sig över materialet likt en skogsjätte klädd i mossa och lavar. Of the Once Ravenous får fram en fantastisk folklig ton som i kombination med Elysian Fields of Fire ger en ålderdomlig atmosfär över materialet.
Anguish fortsätter att utmana sina lyssnare och den som hoppas på något lättsmält kan lika gärna slänga sig ut för ett stup. Den här plattan är genuin tung ångest med knepiga knopar. Förvånansvärt nog har den utökade speltiden med färre låtar fungerat till Uppsalabornas fördel. Kvartetten fortsätter att utforska sina myrmarker och fortsätter det i denna stil kan man undra vart dessa herrar har vandrat på nästa alster. Utan tvivel till lika intressanta utmarker.
Betyg: 8/10
Låtar:
1. Blessed Be the Beast
2. Magna est vis Siugnah
3. Of the Once Ravenous
4. Requiescat in Pace
5. Elysian Fields of Fire
6. Our Daughters Banner
Bandmedlemmar:
David Eriksson – Gitarr
Linus Oljemark- gitarr
J. Dee – sång och bas
Rasmus Jansson- trummor
Text: Jimmy Wistrand

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.