Avatar- Klubben, Stockholm

0

Datum: 2018-04-06

När Avatar-cirkusen kommer till stan rusar stockholmarna till Fryshuset för att ta del av den teatraliska underhållningen. När det gäller göteborgarna vet man aldrig vad kvällen kommer innehålla och det är akten innan ett bra exempel på. Fyra fullständigt galna människor som gillar att leka med motorsågar och trycka upp stora krokar à la Kapten Krok i näsan underhåller innan huvudakten förärar med sin närvaro.

Avatar är en grupp som sprider glädje vart de än befinner sig. Fingertoppskänslan som skapat denna mix av teater, metal och rock genomsyrar kvällens uppträdande. En späckad scenshow med extra allt som får både tid och rum att ersättas med en LSD-tripp till en utomvärldslig plats. Johannes Eckerström (sång) är som en sjungande version av Jokern. När han inte använder trummisen John Alfredsson som marionettdocka leker han med publiken som är fullständigt trollbunden. Urvalet av låtar innehåller både den välkända Bloody Angel samt Tower. Dock är det The King Wants You och Let It Burn som får publiken att headbanga. När det står fyra personer på scen som synkroniserat svingar hårman som får det att osa skräck rakt igenom då är det riktigt bra. Inlevelsen är totalt och karaktärerna får liv utan att ta bort fokusen från musiken som framförs.

Adrenalinet flödar och ekvatorn flyttar sig flera meter när publiken, på gruppens order, hoppar och klappar händerna. Gitarrerna blänker, basen dundrar och högt upp på piedestalen levereras melodiösa solon. När göteborgarna drar för ridån känns showens avslut om en kall dusch med syftet att väcka oss från vår trans.

Betyg: 8/10

About Author