Bakom kamerorna med Danger Avenue

0

(Fotograf: Sofia Rooth)


Såg du en spårvagn fylld med hårdrockare i Göteborg i helgen? Var inte orolig, det var bara lokala bandet Danger Avenue som spelade in sin nya video. Vi hängde med och kollade vad som föregick bakom kamerorna.

Det är första dagen av den två dagar långa videoinspelning med Göteborgsbandet Danger Avenue. Bandet och ett tjugotal fans har samlats vid Gårda spårvagnshall för att spela in scener i den spårvagn bandet hyrt för sin video till Bigger Than All Of Us (Rockin’ And Doin’ It) från bandets ännu obetitlade kommande fullängdare.

Vintern är fortfarande kännbar och utandningsluften blir lika vit som rökmaskinen i den gamla spårvagnen. Men killarna är glada och bär sina vita Miami Vice-kavajer som om det vore en sommardag i Florida.

Spårvagnstur genom staden
Efter några timmars filmning med fokus på bandet bjuds vänner och fans in på spårvagnen för en tur genom Göteborg. Förvånade resenärer tittar bestört efter oss när vi gång på gång åker förbi flertalet hållplaster utan att stanna, med ett poserande band bak i vagnen.

Efter att ha spelat in scener där bandets fans plockas upp bär det av tillbaka till spårvagnshallen för konfettiregn och ett barbröstat och pyrotekniksfyllt gitarrsolo.

Filmning på Diamond Dogs
I söndags fortsatte inspelningarna på rockbaren Diamond Dogs med en större skara statister. Efter inspelningarna fick vi en kort intervju med bandet trummis Criss David och Thomas Van Shaw för att diskutera videon samt annat intressant.

– Videon är en nick till gamla videos, förklarar van Shaw. Den kretsar kring en kille som lyssnar på sitt favoritband och får uppleva allas dröm och träffa bandet och gå på deras konsert. Vi hämtar honom och några andra fans på vår spårvagn.

Att spela in på en spårvagn kom bandet på i samband med van Shaws svensexa förra året.

– Vi hyrde en spårvagn, åkte runt på stan, drack öl och hade Thomas att göra olika roliga uppdrag, berättar David med ett leende på läpparna.

Spelning i februari
När videon blir klar vågar inte bandet säga. Klart är att det blir en singel- och videofest i Göteborg är det dock. Likadant låter det när bandets kommande skiva kommer på tal.

– Den är färdig och vi är jättenöjda, förklarar van Shaw. Men det är en del pappersarbete som kvarstår innan den kan släppas. Alla får hålla koll på vår hemsida och MySpace.

Om någon vill höra smakprov är väntan dock inte lång.
– Vi spelar på Diamond Dogs i Göteborg den 6 februari. Biljetter kan ni köpa via vår hemsida där ni också hittar fler konsertdatum!

Bilder från inspelningen kan ses här.

Alexander Skogberg

About Author