Bandsläpp för Vicious Rock Festival

0

crownmain

The Crown bildas i början av 1990 i Trollhättan, inspirerat av den hårda thrash och deathmetal vågen som tar världen med storm i slutet av 80-talet. Med stadig blick frammåt repar bandet ihop sig såpass att man lyckas spela in första demon ”Forever Heaven Gone” 1993 som även tar bandet till Hultsfredfestivalen samma år.

Med medvind i håret fortsätter man i samma spår och spelar in demo nummer 2 kallad ”Forget The Light” som släpps i slutet av 1994. Denna demo ger bandet ett skivkontrakt med Göteborgsbolaget ”Black Sun Records”. Först släpper man ”The Burning” som sen följs upp av ”Eternal Death” och sen lyckas man att få upp ögonen på ett betydligt större skivbolag till kommande 4 plattor. Bandet skriver kontrakt med ”Metal Blade Records” och släpper klassiska alster som ”Hell Is Here”, ”Deathrace King”, ”Crowned In Terror” och ”Possessed 13”.

Med dessa plattor i bagaget turnerar man flitigt över världens alla hörn och skapar en stabil fanbase worldwide. 2004 tar bandet en paus och återvänder inte till scenen förrän 2010, då på nuvarande skivbolaget ”Century Media” och i samband med denna comeback introducerar man världen för den 7:e fullängdaren ”Doomsday King”.

2015 markerar en 25 år lång tjänst i dödsmetallens tecken för The Crown. Ett jubileum som firas med platta nummer 8:a. ”Death Is Not Dead” visar tydligt att bandet är tillbaka, hungrigare än på länge och ett kristallklart bevis på att death metal i den form The Crown visar upp kommer att liksom en bulldozer att köra över allt i sin väg.

Och sommaren 2015 så kommer de köra över Trollhättan med sitt besök på Vicious Rock Festival

About Author

Robban är en 29 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!