Behemoth – I Loved You At Your Darkest

0

Nuclear Blast
Släpps den 5 oktober

Efter att milstolpen The Satanist (2014) släpptes snackade sångaren Nergal om att lägga hatten på hyllan. Att det är svårt att slå en sådan höjdpunkt är ett faktum. Men frukta icke. Historien har bevisat gång på gång att musiker hittar nya inspirationskällor i alla hörn och kanter. Med platta nummer elva blir det black/death metal av klassiska Behemoth-skolan.

Albumet tar i princip avstamp där The Satanist slutade. Första singeln God = Dog må ha en löjlig låttitel men bjuder även på gitarriff som är näst intill melodiska. Lägg även till lite ren körsång i bakgrunden så har du en perfekt och smått förändrad ljudbild. På sluttappen hade snubbarna dock kunnat skippa dom skrikande barnen som snarare gör intrycket mer barnsligt än givande. Likaså hade skivans intro Solve kunna uteslutas för att istället låta albumet braka lös med Wolves Ov Siberia. Bartzabel är ett spår som snuddar på perfektion med starka gitarriff, mörkare domedagskänslor och sensationell skönsång. Albumet som startade med Solve ska självklart avslutas med Coagula som varken säger bu eller bä.

I Loved You At Your Darkest är helt klart ett efterlängtat småsyskon. Trots tvivel om framtiden tycks polackerna stå på stadiga ben. Ribban höjs inte denna gång, men ligger stabilt och ödmjukt kvar bland dom glorifierade föregångarna.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Solve (Intro)
2. Wolves Ov Siberia
3. God = Dog
4. Ecclesia Diabolica Catholica
5. Bartzabel
6. If Crucifixtion Was Not Enough
7. Angelvs XIII
8. Sabbath Mater
9. Havohej Pantocrator
10. Rom 5 8
11. We Are The Next 1000 Years
12. Coagula (Outro)

Medlemmar:
Nergal – gitarr, sång
Inferno – trummor
Orion – bas, körsång

About Author