Belphegor – Conjuring The Dead

0

Belphegor - Conjuring The Dead - ArtworkNuclear Blast
Släpps den 8 augusti

Österrikes egen sadomasochistiska döds/black metalhybrid har åter igen äntrat rampljuset för att ge ut sin tionde fulländare. Efter ett års uppehåll och en spänd förväntan har det nu blivit dags för Helmuth och Serpenth att leverera. Hemma har de lämnat latex, piskor och bondage för att assimilera sig med genrens grundläggande budskap; ”blod, eld och död”.

Conjuring The Dead är en schizofren uppvisning där tung dödsmetall blandas upp med rakbladsvassa gitarrslingor och klassisk black metalriff. Mitt i allt detta slängs det då och då in andningspauser i form av melodiösa partier där Rex Tremendae Majestatis utmärker sig som den största ”aha”-upplevelsen. Samtidigt som detta tionde giv inte låter så pjåkigt finns det stunder när steriliteten blir ytterst påtaglig. Jag saknar de tidigare årens dekadens varvid Flesh Bones and Blood blir ett malande lågvattenmärke. Pactum In Aeternum är å andra sidan en högst intressant skapelse som visar upp experimentlusta men som i sin kontext inte riktigt passar in i helhetsintrycket.

Helmuth själv verkar ha övat på sina skalor för det är inte bara strängbänderiet som låter mer avancerat. Hans karaktäristiskt vokala knorrande har fått en helt ny dynamik då han numera arbetar mer i de gutturalt låga tonarterna. I studion gästas även österrikarna av inga mindre än Glen Benton (Deicide) och Attila Csihar (Mayhem). Två legendarer som hjälper till att höja albumets kvalité när de sammanför sina stämmor i pisksnärtsartade Legions Of Destruction.

Bäst:. Legions Of Destruction.
Sämst:
Flesh Bones and Blood.
Betyg:
7/10

1.Gasmask Terror
2.Conjuring The Dead
3.In Death
4.Rex Tremendae Majestatis
5.Black Winged Torment
6.The Eyes
7.Legions Of Destruction
8.Flesh, Bones And Blood
9.Lucifer, Take Her!
10.Pactum In Aeternum

Bandmedlemmar:
Helmuth – Sång och gitarr
Serpenth – Bas och gitarr

Sessions/gästmusiker:
Marthyn – Trummor
Schoft – Gitarr
Glen Benton – Sång
Attila Csihar – Sång

 

Text: Cecilia Wemgård

 

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.