Black Sabbath planerar avskedsturné

0

tony iommi
I förra veckan tillkännagav Black Sabbath de första detaljerna av den kommande världsturnén som fått namnet ”The End”. Den nordamerikanska etappen av turnén kommer att starta den 20:e januari 2016 i Omaha, Nebraska och avslutas den 25:e februari i New York City. Datum för spelningar i Australien och Nya Zeeland är bekräftade i april och fler datum kommer att släppas i oktober.

I en exklusiv intervju med Birmingham Mail, berättade gitarristen Tony Iommi, som har kämpat mot lymfkörtelcancer sedan slutet av 2011, om beslutet att lägga ner bandet:

”Jag kan faktiskt inte göra det här längre. Min kropp klarar inte så mycket mer och jag vill inte att cancern ska komma tillbaka igen. Allt resande tar på krafterna och det är därför vi ger oss ut på en sista turné, för att ta farväl. Den här gången är det definitivt ett avslut. Vi kommer inte att göra det här igen.”

Enligt Iommi kommer hans hälsa i främsta rummet och han vill försäkra sig om att inget inkräktar på den:

”Vi har gjort det här i 50 år och det är på tiden att vi drar en gräns nu. Det har varit fantastiskt, men det är dags att sluta. Missförstå mig rätt, jag älskar fortfarande att spela. Det är allt resande och tröttheten som följer på det, som är problemet och det påverkar mig mycket. Visst, vi reser med lyxflyg, bor på de bästa hotellen och åker de mest bekväma limousinerna, men kroppen tar ändå stryk även om man är noga med att återhämta sig. Jag älskar att stå på scen, men vi blir inte yngre.”

Black Sabbaths avskedsturné kommer att sträcka sig över ett år, inklusive vilopauser, möjligen lite längre. Iommi berättade vidare i Birmingham Mail, att man har satt ihop en setlist som följer bandets karriär från den första tiden: ”Alla favoriter kommer att finnas med och vi ska också stoppa in en del låtar vi sällan har framfört live.”

Bild: facebook.com/BlackSabbath

About Author