Blaze Bayley (ex – Iron Maiden) släpper ny skiva i mars

0

Brittiska heavy metal vokalisten Blaze Bayley (ex- Iron Maiden, Wolfsbane) kommer att släppa sitt nionde solo album, Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II), den tredje mars via Blaze Bayley Recording. Detta album är en spännande och fängslande fortsättning på Infinite Entanglement från 2016, som var den första delen i den sci-fi trilogi britten jobbar med. Denna trilogi kommer även att följas upp med ett dataspel som är under utveckling.

Endure And Survive kommer att följas upp av en världsturné med hela 120 framträdanden (!). Den Europeiska delen av turnén kommer fokuseras till februari och juni 2017. Efter några efterföljande shower kommer Blaze att bege sig till Amerika och Kanada under augusti och september. Han kommer dock tillbaka på en snabbvisit till svenska festivalen Huskvarna Rock & Art Weekend som äger rum i Huskvarna Folkets Park den 29-30 september.

Under turnén kommer Blaze att backas upp av medlemmar på brittiska metalbandet Absolva, vilket inkluderar Chris Appelton (gitarr, bakgrundssång), Martin McNee (trummor) och Karl Scharamm (bas och bakgrundssång).

Foto: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.