12 akter till ”Putte i Parken”s Rockbar

THE SCAMS

Efter succén på Dalenscenen -07 kommer nu rockhjältarna tillbaka för att visa sin progression. Med senaste albumet ”Rock And Roll Krematorium” visade The Scams att de kommit för att stanna. ”Som en osande cocktail av allt som är bra med rockhistorien”– Joyzine.se ”Deras sceniska hårdrock är totalt övertygande.” – Värmlands Folkblad

PERRY AND THE TRAVELLERS

Unga men erfarna levererar de sydstatsrock kryddad med hård rock och americana från Värmlands södra delar. Tredje albumet är färskt och det stora genombrottet nära, ”The Grand Voyage” har påbörjats och Putte hakar på.

BULLSEYE

Efter lång och trogen tjänst började coverbandet skriva eget material som gillats i både Sweden Rock Magazine och Metalcentral.net. Partyrock á la Volbeat och Mustasch.

SPARZANZA

”Follow Me”, andrasingeln från det aktuella albumet ”Folie à Cinq” nådde i maj förstaplatsen på Itunes rock chart. Mellan flitigt turnerande i Finland och medverkande på Metal Town och andra festivaler stannar Bandit Rock-gunstlingarna till hos Putte.

EN SVENSK TIGER

Sveriges absolut bästa punkband enligt tidningen Slitz och fler därtill. Debutalbumet som avtäcktes 2009 lovordas fortfarande och nytt material är på g… Aktuella med singeln ”Generation Y” som svänger så det förslår.

SAME OLD STORY

Karlskogas färskaste skatepunkare släppte tidigare i år debutalbumet ”A Great Disgrace” och åkte sedan på Englandsturné. Releasepartyt fyllde Red Brick och nu är det åter dags för hemmapubliken att få uppleva dem live.

JOHNNY KASK

Halva Asta Kask och två till framför Johnny Cash-klassiker på västgötska. Ett unikt och roligt koncept som de turnerat på fängelser runt om i Sverige med och nu är det Puttes tur att fängslas av deras suspekta charm.

THE BIG ROCKETS

Rockabilly-rock n roll med rötterna i det gamla men med ett modernt sound. Covers av nya hits i helt egna versioner blandat med originallåtar med både ståtrummor, ståbas och ståpäls. Efter medverkan i TV4’s Talang är de mer taggade och populärare än någonsin.

DAMIEN

Djävulens avkomma? Mycket möjligt. Stenhård metal core med ett sällan skådat liveröj. Bandet har gjort sig kända inte minst just för sina liveframträdanden och Putte lär knappast skonas när de släpper loss.

PAPER

Trio bestående av Calle Olsson från Bear Quartet och Paddington DC tillsammans med medlemmar från Audionom baserar sin musik på frustrerad punk och monotoni kombinerat med popmelodier. Andra albumet, aktuella ”Mischmasch”, är hyllat av kritikerkåren.

PIP är en av de mest populära festivalerna under sommaren som inte drar på jättestort, nu har man släppt lite nya band till sin Rockbar – såhär skriver man i ett pressmeddelande om banden som ska lira.

SWITCH OPENS

Vinnare av kategorin Årets rock/metal på P3 Guld 2010. Nyligen signade av välrenommerade skivbolaget Transsubstans. Med en fantastisk fingertoppskänsla kommer Switch Opens bjuda upp Putte till en vansinnesdans.

THE GENERALS

En death metal-cigg med ett rock n roll-filter… Entombed möter Disfear… kalla det vad du vill. The Generals är The Generals vare sig de står i replokalen, på Rockstad: Falun, på Getaway Rock Festival, på en liten rockklubb eller i Lightning Records Rockbar hos Putte.