Blues Pills – Lady In Gold

0

Släpps 5 juli 2016
Nuclear Blast Records

bluespillsalbummayNär svenska Blues Pills släppte sitt självbetitlade debutalbum 2014 slog de ner som en bomb över Europas rockscen. Den psykadeliska bluesrocken var ett både intressant och säkert kort som har fört gruppen över många vida vidder. Efter att ha fått en sådan raketstart på karriären är intresset för bandets nya skiva Lady In Gold kokhett. Tyvärr kan bandets senaste kreation endast beskrivas som fesljummen.

Skivan startar med en riktig brakare i form av singeln och titelspåret Lady In Gold. Kombinationen av pampiga keyboards och sångerskan Elin Larssons briljanta stämma bildar en mäktig uppbyggnad som sätter humöret på topp. Följande Little Boy Preacher bygger vidare på den högtidliga stämningen med sitt svängiga medeltemporiffande. Tyvärr går det utför härifrån. Resten av skivan hittar inte tillbaka till den festen som är de två första spåren. Visserligen kan man inte klaga allt för mycket på musiken. Den är bra men ospektakulär. Won’t Go Back lyfter skivan något mot dess slut, dock neutraliserar den inte de mycket potenta sömnpillren I Felt A Change och Gone So Long.

Det är svårt att leva upp till en sådan framgång som Blues Pills begynnelse var. Gruppen har försökt att hitta sig själva och har experimenterat flitigt med Lady In Gold, vilket har resulterat i både succé och flopp. Några guldkorn uppbådades, men inte tillräckligt många för att göra skivan särskilt minnesvärd.

Betyg: 6/10

Spår:
1. Lady In Gold
2. Little Boy Preacher
3. Burned Out
4. I Felt a Change
5. Gone So Long
6. Bad Talkers
7. You Gotta Try
8. Won’t Go Back
9. Rejection
10. Elements and Thing

Medlemmar:
Elin Larsson – Sång
Dorian Sorriaux – Gitarr
Zach Anderson – Bas
André Kvarnström – Trummor, Percussion

Text: Markus Lassus Bjälnes

About Author

20-årig student baserad i Östersund/Stockholm med fokus på recensioner och nyhetsrapportering. Vinner troligtvis över de flesta hårdrockare på vasaloppet.