Bollnäs Metal Rules 2011 av Kina Nilsson

0

Bollnäs Metal Rules 20/8 2011 Långnäsparken Bollnäs

För andra året i rad sammanstrålar Bollnäs metalelit för att ge oss en hård kväll på Parken. Det är mer publik här i år än förra året, men jag tycker att fler borde ha letat sig hit. Ljud och ljus kunde ha varit bättre, men draget var det inget fel på.

21:00 Cibola Junction
Charles Rytkönen – Sång
Torsten Bengtsberg – Gitarr
Magnus Söderblom – Gitarr
Örjan Josefsson – Bas
Svante Hedström – Trummor


Bollnäs egen stolthet, Chulle (Morgana Lefay) med nya vapendragare spelar skön power groove. Den ”nästan” nyktra publiken är med på noterna och det märks att de här gamla rävarna har varit med förut. Svante (Babylon Bombs) ramlade INTE av scenen och Cibola Junction är definitivt: Comming back for more!


22:00 Lady Die
Johan Wadelius – Sång
Peter Grehn – Gitarr
Tomas Rosenborg – Bas
Pelle Åkerlind – Trummor


Tung, hård och teknisk metal som flirtar med grunge, golvet gungar och det är mycket hår i luften. När man hör Lady Die blir man helt enkelt sugen på att headbanga. Vi träffade killarna på Getaway Rockfestival i Gävle 2011, det var tungt då, det är tungt nu. Vad skulle hända om Slipknot eller Pantera träffade Alice in Chains? Kanske skulle prinsessan Diana dö. Där har vi Lady Die.


23:00 Lucy Seven
Ruby – Sång
Richie – Gitarr
Fox – Bas
Jonta – Trummor


Lucy Seven visade sig för Crank it up första gången på Released – live and unsigned finalen 2010 men har lirat ihop sedan 2008. Fox opererade knäet dagen innan spelningen men lyckas leverera röj sittandes!? Ruby far som vanligt omkring över hela scenen med sin måltavla på bröstet. Vad får man om man träffar bulls eye? Grabbarna själva kallar musikstilen för ping pong metal men låter mer som Rage against the machine med keyboard eller som ett hårdare D.A.D.


00:00 Inmoria
Ronny Hemlin – Sång
Dan Eriksson – Keyboard
Christer Andersson – Gitarr
Tommi Karppanen – Bas
Peter Morén – Trummor


Det är pampigt och tungt med många horn uppe, helt klart melodiös metal. Pluspoäng för Christer som har gaffatejpat sina skinbrallor. Ronny bevisar att han är en lika bra sångare som brorsan (Håkan Hemlin, Nordman).  Bandet är relativt nytt men är väl synkade från tidigare samarbete i Tad Morose (Ronny Hemlin, Christer Andersson, Tommi Karppanen, Peter Morén).


01:00 Gormathon
Tony Sunnhag – Sång
Stefan Jonsson – Gitarr
Peter Sonefors – Gitarr
Kalle Svedåker – Bas
Tony Sandberg – Trummor


När Tony Sunnhag kommer ut på scenen känns allt så jävla vikingametal. Det är långt (som fan) hår, skägg och bar överkropp men det är inte riktigt vikingarock, det är hårdare! Tungmetal med dödsinfluenser som går åt Amon Amarth hållet. Gormathon får med sig publiken och det blir allsång till ”Love is a motherfucker”.


TERRASSEN (LILLA SCEN)


A pile of failures (A.P.O.F )
Erik Lund Jonsson – Sång
Johan Henningsson – Gitarr
Thomas Persson – Gitarr
Rasmus Persson – Bas
Emil Björklin – Trummor


A.P.O.F är ett klassiskt rockband med 80-talsstuk. Trots liten åhörarskara var spelglädjen med från start och vi kan konstatera att de inte failade.


Boner
Jonny Wester – Sång och gitarr
Peter Rudhberg – Bas
Mattias Törnqvist – Trummor


Skönt coverband som underhöll oss på terrassen mellan de andra banden. Lyssna på rockklassiker i 45 minuter så har du deras setlist. De är tighta, charmiga och gör helt klart sitt jobb som stämningshöjare.


Vart är bomberna, fyrverkerierna och varför stagediveade ingen? Vi vill ha mer!——————————————

KINA NILSSON

About Author