Bon Jovi – What About Now (Deluxe Edition)

0

Bon Jovi What About Now01. Because We can
02. I’m With You
03. What About Now
04. Pictures Of You
05. Amen
06. That’s What The Water Made Me
07. What’s Left Of Me
08. Army Of One
09. Thick As Thieves
10. Beautiful World
11. Room At The End of The World
12. The Fighter
13. With These Two Hands (Deluxe Edition)
14. Into the Echo (Deluxe Edition)
15. Not Running Anymore (Deluxe Edition)

 

Band: Bon Jovi
Titel: What About Now
År: 2013
Bolag: Universal
Betyg: 5/10

Många miljoner ord har skrivits om Bon Jovi genom de 30 år bandet varit aktiva. Till stor del har det varit positiva ord och det är helt i sin ordning. Bon Jovi har alltid varit ett band som stått för kvalitet och välspelad musik. Nu vet jag inte om de kommit till karriärens bottennapp med albumet What About Now då den ännu inte är slut, men det är deras sämsta släpp så här långt.

Bon Jovi har gått mer åt pop-hållet istället för att gå till det ruffiga och mer intressanta hållet som jag önskar de hade gjort i och med det här albumet. Det hade passat dem bra helt enkelt. Jag kan öppet säga att mina förväntningar inte var de högsta, men tyvärr kommer det inte upp i ens de låga förväntningarna jag hade om det här albumsläppet.

Musiken på What About Now känns som vilken radiorock som helst även om det inledande spåret, Because We Can, ger mig vissa förhoppningar. Tyvärr grusas dessa förhoppningar gång på gång under albumets gång. Jag vet inte varför de satsat på låtar som inte griper tag och ger handen viljan att lyftas, men det har nog ingen förklaring. Värst är det nog då den lugna Amen kommer åt min trummhinna. Låten får mig nästan att stänga av, men jag kämpar vidare för att förhoppningsvis hitta något som får mig att tappa hakan. Några spår längre in på albumet hittar jag något som känns bra. Låten heter What’s left of Me och känns på inget sätt modern, vilket i det här fallet är bra. Det är  ingen en låt som får luftgitarren att komma fram, men den är helt enkelt bra. Tyvärr är många låtar på skivan är för lugna och för avskalade från härliga gitarrsolon och så ska inte Bon Jovi låta, inte ens 2013. De låtar som är bra kan räknas in på en hand och passande nog är låten med titeln With These Two Hands albumets klart bästa. Så gör er själva en tjänst och köp Deluxeutgåvan!

Musiken på albumet når inte upp i samma standard som Have A Nice Day, som för mig är deras senaste album med riktigt bra klass. Jag är besviken på bandet som släppte den här What About Now. Jag är besviken att de inte ryckte upp sig och levererade något bra. Jag är besviken på de som inte sa nej då gruppen spelade in många av låtarna.

Istället för att lyssna på den här skivan så njuter jag av de tidigare alstren och drömmer om då Bon Jovi kändes spännande.

Bäst: Det är iaf bra produktion och musikaliskt är de fortfarande bra.

Sämst: De som släppte igenom många av låtarna utan att tänka.

About Author