BONAFIDE LIVE på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

0

BONAFIDE LIVE på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

.

Festivalens sista dag bjuder på stekande sol och klarblå himmel. Folksamlingen framför Zeppelin Stage består av halvnakna och partysugna fans som ivrigt inväntar bandet Bonafide.

.

Sångaren Pontus skålar för solskenet och startar showen med deras hit No Doubt About It och ja, det är inga tvivel om att strålande sol slår iskallt regn.

.

Dagens friska vindar kommer som på beställning för hans svallande hår trots att det även resulterade i att deras backdrop inte kunde hängas upp.

Trummisen Niklas Mattsson sitter lite väl gömd bakom förstärkarna men även han får sin del av uppmärksamheten när han lämnas själv på scen för att visa upp sig.

.

Doing the Pretty är nya singeln från det kommande albumet Ultimate Rebel som vi får avnjuta tillsammans med Rebel Machine. Kalaset bjuder även på äldre material som Butter You Up, I Don’t Need No Doctor samt Can’t Get Through som tillägnas till sångaren Brian Howe i bandet Bad Company som enligt Pontus själv är världens bästa sångare.

Att avsluta med stil är knappast svårt för dessa pojkar. Alla deras vänner som gömt sig i bakgrunden fyller scenen till bredden för att under Fill Your Head With Rock, lira luftgitarr och dansa tillsammans med bandet. Det känns som att bli inkastad i en amerikansk tonårsfilm där folk kommer som från ingenstans, alla kan texten till samma låt och livet är en fest. Självklart missar de inte heller den viktigaste ingrediensen: stora, bara bröst!

.

Bäst: Det grymma avslutet på showen.

Sämst: Att jag snuddade vid Niklas Mattssons trumpinne men ändå inte lyckades fånga den.

,

Betyg: 8/10

/Mike

.

About Author