Bråvalla Festival 2016 Dag 3

0

2 juli 2016

Allt gott kommer någon gång nå sitt slut. Festivaler är inget undantag från den regeln. På ett regnigt flygfält utanför Norrköping gör 50000 personer sig redo för den avslutande käftsmällen som ska sätta punkt för tre dagars festligheter.

BulletBullet For My Valentine
Från Wales ankommer metalcoregiganterna Bullet For My Valentine. Som ett av de banden som varit mest formgivande för genren är det inte konstigt att en stora skara människor har samlats framfor Luna Stage. Framträdandet är i sig oklanderligt men oinspirerande. Det är inte ofta som uppträdandet sticker iväg från den något mediokra nivån som präglar musiken, varken upp eller ner. Visserligen lyser gruppen igenom under hitlåten Tears Don’t Fall, dock räcker det inte för att göra detta till en minnesvärd konsert.

Fivefingerdeathpunch-5Five Finger Death Punch
Amerikanska Five Finger Death Punch har varit på en raketresa upp till skyarna de senaste åren. Efter att den sjätte skivan Got Your Six släpptes förra året har bandet spenderat mer tid på turné än vad som kan vara nyttigt. Inte för att det syns när jänkarna tar plats inför den enorma folkmassa som samlats vid Luna Stage. Bandet röjer på med breda flin på ansiktena. Speciellt basisten Chris Kael verkar njuta av uppmärksamheten. Han spenderar minst lika mycket tid med att posera för fotografer och videokameror som han gör med att titta på publiken. Det är dock inte så konstigt då frontmannen Ivan Moody tidigt berättar att spelningen spelas in för deras kommande live-dvd. Det får publiken att vakna till och resulterar i konstant allsång som ibland dränker bandet själva. Duetten mellan kvintetten och fansen under Burn MF bevisar verkligen att Five Finger Death Punch har en plats bland stjärnorna.

Nightwish-7Nightwish
Nightwish är troligtvis Finlands största metalband. Kombinationen av symfonier, opera och metal slog tidigt igenom och gjorde gruppen till ett måste i varje hårdrockares spellistor. Konstellationen må ha gått igenom ett antal förändringar, speciellt att de nu är inne på sin tredje frontkvinna, de är dock lika starka som de alltid har varit. Floor Jansen, som nu håller i mikrofonen, hänför alla åhörare med sin oklanderliga stämma lika mycket som hon underhåller med sin knaggliga svenska. Av mosh piten som konstant cirkulerar framför scen att döma verkar publiken reagera väl på vad de ser och hör. Kombinationen av pyroteknik, Marco Hietalas (bas, sång) magnifika skägg och musikens kompletta perfektion skapar en känsla av glädje i hela publiken, en glädje som inga deltagare kommer glömma i första taget.

Alla bilder från Bråvalla dag 3 hittar ni här!

Text: Markus Lassus Bjälnes
Foto: Markus Lundqvist

About Author

20-årig student baserad i Östersund/Stockholm med fokus på recensioner och nyhetsrapportering. Vinner troligtvis över de flesta hårdrockare på vasaloppet.