Bråvalla Festival släpper fler akter

0

Bråvalla Festival laddar upp för ett femte år i Norrköping och har idag släppt fler akter. Festivalen har sedan start blandat musik från alla hörn och varje år levererat en lika stark som blandad uppställning. På den rockigare fronten släpps nu Barnoness, Skindred och Gogol Bordello.

Bråvalla skriver på sin hemsida:

Baroness
”Deras hittills bästa album” konstaterade Nöjesguiden då Baroness släppte sin senaste skiva ”Purple” i slutet av 2015. Amerikanska Baroness kommer från samma eklektiska och tekniska del av metalsfären som bland andra Mastodon gör och ”Purple” var något av bandets comeback. Tre år innan ”Purple” var nämligen Baroness med om en otäck olycka, då bandets turnébuss störtade av vägen. Ingen dog, men olyckan lämnade ändå djupa spår i bandet och då Baroness reste sig med ”Purple” hade de både ett nytt allvar och två nya bandmedlemmar.
Under sångaren och gitarristen John Dyer Baizleys ledning är det nu hög tid för Baroness att göra sin Bråvalladebut.

Gogol Bordello
Då festivalen fyller fem gör vi det med ett kärt återseende – för första gången sen premiäråret 2013 återvänder det fantastiska folkpunkbandet Gogol Bordello till Bråvalla.
Sedan födelsen 1999 känns det som att Eugene Hütz och hans bandkollegor har varit ut på en enda lång turné. Och längs vägen har de utvecklats till ett av världens bästa och mest entusiasmerande liveakter.
Plocka fram era lila outfits och ladda för Gogol Bordellos återkomst till Bråvalla!

Skindred
En favorit i repris – Skindred återvänder till Bråvalla!
Genom att mixa tungt metaldriv med hiphop, reggae, dub, punk och en uppsjö andra genrers blev det walesiska bandet Skindred en viktig banbrytare inom den alternativa metalscenen då de 2002 debuterade med det nu klassiska albumet ”Babylon”.
Sedan dess har vokalisten Benji Webbe dirigerat hans mannar genom ytterligare fem genreöverbryggande album. Ibland har utgivningstakten varit smärtsamt långsamt. Men vad spelar det för roll då resultatet alltid har varit förstklassigt? Längs vägen har Skindred dessutom utvecklats till ett av världens mest hyllade och omtalade liveband.
Oavsett om du har sett dem noll eller ett dussin gånger är Skindred alltid värda att kolla in.

 

Festivalen tar plats 28 juni – 1 juli.
Klara sedan tidigare är bland andra Linkin Park, Adept, System Of A Down, Of Mice And Men och The Killers.

About Author