Bruce Dickinson talar ut om sin cancer

0

bruce
Iron Maidens
sångare Bruce Dickinson har nu gått ut och talat offentligt om tungcancern som han drabbades av 2014. I Eddie Trunk’s SiriusXM:s radioprogram Eddie Trunk Live berättar sångaren att HPV-viruset, som attackerar slemhinnorna i kroppen, var orsaken till cancern. Den senaste MR-scanningen i våras såg bra ut, men han är ännu inte helt återställd. Såväl senor som struphuvud har dock förblivit opåverkade av sjukdomen, förklarade Dickinson. Sångaren, som är ickerökare, påpekade också att även om många förknippar tungcancer med rökning, så har behöver det inte bero på det:

”Jag kan nästan slå vad om att varje gång du hör talas om någon som har drabbats av cancer i lymfkörtlarna, halsen eller lungorna och de inte är storrökare eller alkoholister, så är det oundvikligen HPV-viruset som är orsaken.”

Vidare talade Dickinson om vikten av att inte blunda för sjukdomen, utan ta symptomen på allvar:

”Alla skämtar om Michael Douglas (som hävdade att oralsex var orsaken till hans strupcancer) för att han hade oralsex och vi måste sluta upp med det, för det här är på allvar. Hundratusentals människor löper risk att drabbas av och män borde veta att om man är över fyrtio och får en knöl där, så kan man inte bara anta att den försvinner med en antibiotikakur. Gå och gör en ordentlig undersökning. Det är viktigt.”

Iron Maiden släpper sitt nya album The Book Of Souls den 4 september, men skjuter på turnerandet fram till 2016, för att Dickinson ska kunna återhämta sig helt efter sjukdomen.

About Author