Bunker 66 – Chained Down In Dirt

0

High Roller Records
Släpps den 27 oktober

Vart i tiden befinner vi oss? Känslan av att ha åkt i en tidskapsel tillbaka till tidigt 80-tal, bortom ettor och nollor och liknande digitala attribut, är påtaglig. På plats i det fiktiva förflutna gör Bunker 66 allt för att upprätthålla dåtidens charm. Vid en första lyssning kan detta misstas för att vara Metallicas skrotade demo till Kill Ém All, det finns både likheter och skillnader. En av skillnaderna är geografisk, Bunker 66 härstammar från den här sidan Atlanten, närmare bestämt från Sicilien.

Det här är en tidsresa som tar 24 minuter att göra. Då hinner alla åtta spår på Chained Down In Dirt spelas igenom i de spruckna högtalarna, på vägen tillbaka till nutid. Denna knappa halvtimmes sejour går fortare än man hinner tänka, fullängdaren känns snarare som en förlängd EP. Trion flirtar inte bara med tidiga Metallica, när de slänger ur sig sina snabba krispiga små riff. Band som Venom och Sodom finns också som inspirationskällor. Skivan blandas om vartannat med hest bröl omhuldat av mycket eko, men även lika delar vanlig sång och ett och annat falsettjut likt Judas Priests Rob Halford.

Det här är en platta som tyvärr inte lämnar några bestående men hos lyssnaren. Medvetet eller ej är ljudbilden platt. Troligtvis är skivan inspelad i samma bunker som bandet tagit sitt namn ifrån. Men det är ändå en söt liten skiva från den sicilianska trion. Dock känns det inte som att de styr Medelhavsön med maffiametoder, snarare agerar de själva återhållsamma undersåtar.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Satan´s countess
2. Black steel fever
3. Chained down in dirt
4. Taken under the spell
5. Her claws of death
6. Wastelands of grey
7. Power of the black torch
8. Evil wings

Medlemmar:
D. Thorne – bas, sång
J.J. Priestkiller – gitarr, bakgrundssång
Dee Dee Altar – trummor, bakgrundssång

About Author

Gillar hårdrock och de flesta av dess undergenrer