Chester Bennington har hittats död

0

Chester Bennington har hittats död i sin lägenhet i Los Angeles, endast 41 år gammal uppger TMZ. Enligt källan har sångaren tagit sitt liv. Bennington ska ha levt under alkohol- och drogmissbruk under en period. Han ska även ha levt med minnena från att som barn ha blivit antastad av en äldre man och övervägd självmord tidigare.

Bennington föddes i Arizona 1976 och har sedan 1998 varit sångare i bandet Linkin Park som bara för någon månad sedan spelade på Bråvalla. Bennington har gjort sig mest känd i Linkin Park, men han har även gjort karriär som frontman i Dead By Sunrise sedan 2005. Under Benningtons tid i Linkin Park har de hunnit släppa albumen Hyprid Theory och Meteora som båda är milstolpar inom den alternativa rock-genren. Med en drös av hits har dom även blandat genres och samarbetat med artister som bland annat Jay-Z.

Chris Cornell, en av sångarens nära vänner skulle idag ha fyllt 53 år. Dagen Cornell avslutade sitt liv skrev Bennington ett öppet brev om sin väns självmord. Nu lämnar han själv sex barn från två olika fruar efter sig.

Efter flera år, är det idag vi återigen känner oss som problematiska tonåringar. då låten Numb verkade vara det enda som förstod oss. Chester Bennington var och förblir den sårbara knappen vi alla har inombords. Den alternativa rockscenen blir sig inte lik, vila i frid.

Våra tankar går ut till nära och kära och resten av medlemmarna i Linkin Park under denna sorgliga tid.

About Author