Children Of Bodom – Hexed

0

Children Of Bodom – HexedNuclear Blast
Släpps den 8 mars

Det är ingen nyhet att finsk metal har bevarat kvalitetsstämpeln i många år. Det är därför Children Of Bodom inte behöver någon närmare presentation. Med en käftsmäll av attityd har bandet blandat thrash- och melodisk death metal för att sedan förvandla det till ett kärleksbarn som har ristats in i tusentals fans hjärtan. Med en stadig karriär på över tjugo år i bagaget kan det kännas som finnarna är redo att leverera. Men man får inte heller glömma det är samma band som tyckte att det var en bra idé att släppa en cover på Oops!…I Did It Again (Britney Spears, 2000).

Under Grass And Clovers intro må låta lite väl trallvänligt för att komma från samma band som släppte In Your Face (Are You Dead Yet? 2005). Men med en brilliant gitarrslinga och dubbeltramp som backar upp är det ett perfekt recept för en bra dänga. Åren är definitivt inte är negativ faktor för Alexi Laiho (sång, gitarr) som levererar en stadig insats albumet ut. Bandet får visa upp sin typiska anda under This Road med snabba takter och extremare klimat. Titelspåret Hexed kan klassas I samma kategori och innehar en briljant veteranstämpel. Hecate’s Nightmare låter endast som en sämre och ytligare version av Bed Of Razors (Hatebreeder, 1999.) Knucklebuster och Soon Departed är ett tvättäkta exempel på hur fantastiskt det kan bli med hjälp av att slänga in några snuskigt bra synthslingor.

Vetenskapen kanske inte kan bevisa att man blir bättre med åldern, men att dra igenom Hexed kan till och med få de tveksamma att byta åsikt. Visst känns det svårt att toppa guldkorn som Everytime I Die (Follow The Reaper, 2000) men med hjälp av ett uttänkt, originellt och identitetsbevisande album är många av dessa spår inte långt ifrån. Med storslagen attityd förväntas leverans. Children Of Bodom levererar på mer en väl godkänd nivå.

Betyg: 8/10

Spår:
1. This Road
2. Under Grass And Clover
3. Glass Houses
4. Hecate’s Nightmare
5. Kick In A Spleen
6. Platitudes And Barren Woods
7. Hexed
8. Relapse (The Nature Of My Crime)
9. Say Never Look Back
10. Soon Departed
11. Knucklebuster

Medlemmar:
Alexi Laiho – sång, gitarr
Henkka T. Blacksmith – bas, kör
Jaska Raatikainen – trummor
Janne Wirman – keyboard

About Author