Children of the Sün – Flowers

0

Translatic Records
Släpps den 26 juli

Fastän det ljuva 70-talet är sedan länge förbi finns det människor som vägrar släppa det förflutna. Framförallt sina legendariska influenser. Children of the Sün verkar vilja hjälpa oss komma ihåg Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin och hippie-eran, vilket kan sluta på både gott och ont. Efter att ha vunnit Bandkarusellen förra året släpper nu bandet sin första fullängdare som så passande heter Flowers.

Trots sina nämnda idoler påminner introt till Sunchild om Fallen From Grace (Heart, Brigade, 1990). Fortsättningsvis är det svängiga gitarriff, ett nostalgiskt solo och lysande lyrik som gäller. Beyond The Sun bjuder på ett lugnare tempo där munspel, orgel och piano skapar en himmelsk kombination som snuddar på perfektion. Emmy är plattans stora dragplåster med vibbar av harmonisk soulrock och salig kör. Med Like A Sound och Hard Workin Man visar bandet hårdare riff och en mer skiten ljudbild. Trots att det är två helt reko låtar skiner plattans lugnare låtar ljusare.

70-tals rock är mer aktuellt nu än vad den har varit på väldigt lång tid. Med band som Kadavar, Blues Pills och Greta Van Fleet drömmer man sig lätt tillbaka till vad man tror var en enklare tid. Children of the Sün är inget undantag. Med skickliga musiker, som dessutom är i majoritet kvinnor, känns Flowers som en frisk fläkt som är helt rätt i sin tid.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Flowers Intro
2. Hard Workin Man
3. Sunchild
4. Emmy
5. Like A Sound
6. Her Game
7. Flowers
8. Beyond The Sun

Medlemmar:
Josefina Ekholm Berglund
Ottilia Ekholm Berglund
Wilma Ås
Jacob Hellenrud
Ida Wahl
Anna Nilsson
Christoffer Eriksson
Sara Berkesi

About Author