Chrome Division – One Last Ride

0

Nuclear Blast
Släpps den 16 november

Det är bredbent, tungt och fest när norska hobbyprojektet Chrome Division tar avsked. Det sägs att man ska sluta när man är på topp men det missade nog dessa grabbar. För femton år sedan grundade välrenommerade black metalgitarristen Shagrath (gitarr, bas) detta band som avkoppling från en inspelning med Dimmu Borgir. Den som hoppas på en rejäl dos black metal hoppas tyvärr fel. Det blir snarare en halvtrött efterfest på MC-klubben.

Denna sista färd med bandet bjuder på rejäl ölhävarrock med mycket attityd. Det är headbanging, sprit, koklockor och hockeykörer om vartannat. Efter ett vilda västern-intro drar det igång med So Fragile. Vi bjuds på klassisk heavy metal i hård form vilket är genomgående för alla låtar på plattan. På Walk Away In Shame har man bjudit in Miss Selia, en norsk popsångerska, i något slags försök att mjuka upp bland allt testosteron. Detta misslyckas tyvärr, framför allt som spåret ligger som nummer två på plattan. Tidvis blir det ett skönt gung som i You Are Dead To Me som känns lagom retro. Oftare är det mest tjatigt med originalsångaren Eddie Guz krampaktiga försök att låta raspig och tuff. Lägg detta ovanpå gitarrslingor som efter ett par låtar flyter ihop till en grötig helhet.

Trots ett ganska fräckt omslag lyfter aldrig plattan högre än en stökig pubspelning med ölflaskeslängande knuttar i skinnväst. Möjligen kommer albumet att hitta sin publik i gamla trogna fans men på det stora hela så känns det mest som en avtackning till den innersta kretsen.

Betyg: 4/10

Spår
1. Return From The Wasteland
2. So Fragile
3. Walk Away In Shame
4. Back In Town
5. You Are Dead
6. The Call
7. I’m On Fire Tonight
8. Staying Until The End
9. This One Is Wild
10. One Last Ride
11. We Drink
12. Towards The Unknown

Medlemmar
Eddie Guz – sång
Shagrath – gitarr, bas, och sång
Mr Damage – gitarr, bas och sång
Tony White – trummor

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.