A Chugger at the gates…

0

Imorgon släpper vi vår nya platta Human Plague.
Här kommer därför ett skamlöst stycke text som förmodligen kommer låta som en reklamfilm, så vi säger direkt: Köp skivan!

Sådär, då var det sagt. Nu kan vi gå vidare till pudelns hjärna, själva modermodemet, så att säga.

Inte helt ofta under sin musikaliska karriär får man så mycket lovord som vi fått inför denna skivan, bl.a ”briljant gitarrspel”, ”ett av de bästa dödsmetallalbumen under 2015” samt denna guldklimp från CrankItUp själva: ”Det som i slutändan bestämmer hur musiken kommer låta är om bandet vill låta mer som At The Gates eller Lamb Of God, i detta fall är det den förstanämnda som tar hem priset.”

Med Trissreklamen i lillhjärnan hör jag mig själv tänka: ”Plötsligt händer det!”

Vilken finnig liten tonårsgrabb med gitarr som helst har inte drömt om att någon gång få hamna i samma fack som just At The Gates eller Lamb Of God? Att dessutom ligga och skvalpa i kölvattnet från legendarer och därefter få igång den lilla handpumpen tillräckligt för att blåsa upp flotten, och slutligen segla upp jämsides nyss nämnda skepp är riktigt, riktigt, stort.

För oss alltså.

I övriga världen har allt sin stilla gång och mjölkbonden Arne knegar på precis som vanligt. Ändå sitter man här, dagen innan releasen av nya plattan och inväntar spänt övriga världens reaktion på plattan. En skiva som gjutits i blodsformar med valkiga strängbändarnävar och fingertoppar som får mekaniker att överväga karriärbyte. Investeringar i form av förlorad barndom framför tabulaturer och gitarrpolish, egentid och blod, svett och tårar. Tärningen är kastad, handsken är avsliten och Caesar gör sig redo med nyrakad rygg.

Så, imorgon, när ni sitter med Chugger’s senaste platta Human Plague i öronen: Är ni med oss, eller mot oss. Eller bara lite lagom, näven i fickan-kind of way.

”Born this way…haaay”.

 

 

 

 

 

About Author