Cirith Ungol – Witch´s Game (EP)

0

Metal Blade
Släpps den 5 oktober Cirith Ungol - Witch´s Game

Cirith Ungol har hållt sig undan rampljuset sedan Servants of Chaos (2001) släpptes. 17 års dvala har gjort de gamla power metal pionjärerna energi nog att återigen smida fram lite power med en gnutta doom.

Fingerdansande riff inleder Witch´s Game som mynnar ut i en musikalisk jakt med trummornas bastanta bas. Tim Baker har trimmat rösten och gamla tider gör sig påminda när den raspiga rösten Den som har spelat sönder tidigare verk av Cirith Ungol kommer inte att bli besviken. Istället för att göra en nostalgisk resa tillbaka i tiden och baka samman alla verk som höll toppklass har gruppen istället gått tillbaka och förnyat. Inslagen av heavy metal lyfter med en tongivande bas och Jarvis Leatherby får skribenten att nynna ”swing it magistern” gång på gång. Inspirationen från J.R Tolkiens böcker är uppenbar ju fler gånger musiken snurrar. Istället för hobbitar så är det häxor som har huvudrollen, kanske är det gamla ex som inspirerat till denna sagostund.

Singeln är allt annat än ett utkast som släppts i förhoppning om att den trogna fanskaran ska öka trycket i skattkammaren. Soundet är välbekant och tryggt utan större överraskningar vilket tyder på en orubblig självsäkert som både kan stjälpa och hjälpa. I detta fallet hjälper det för bandet vet vilka styrkorna är och lutar sig lugnt tillbaka medan lyssnaren lapar i sig av gammeldags metal.

Betyg: 7/10

About Author