CrankItUp pratar med Sister Sin!

0


Hell-o! Sister Sin och Liv Jagrell, Jimmy Hiltula, Dave Sundberg och Andreas Strandh!


Har ni repat (ordvits med flit) er från allt USA-turnérande? Hur många spelningar hann ni med på den senaste i Amerik-att?


– Jaooo inte riktigt än… Tre månader var en lång tid att köra i sträck och man kan ju bli alkoholist för mindre helt klart. Men det ger väl sig.

Vi avverkade närmare 75 spelningar april till juli så det var en hel del. Skitkul men den längsta svängen vi kört hitills.


Ni ska dessutom ut igen redan i september tillsammans med Udo Dirkschneider över nästan hela Europa, hur ”hittade” ni varandra? Ni har även gjort en tributeversion av U.D.Os ”24/7”, vad tycker U.D.O. om den?– Vi har ju varit U.D.O-fans länge & körde som sagt 24/7 på senaste plattan. Det hela e mest en slump att vi ”hittade varandra” som du nämnde. Vi var ute med Lordi & turnerade i höstas. Sångaren där, Mr Lordi,  diggade oss & såg att vi körde 24/7 & därmed skickade plattan till U.D.O. Uppenbarligen så gillade  Dirkschneider & co vår version får man anta för hans bokningsagent kontaktade oss kort därefter & frågade om vi ville öppna för dem på Europa svängen. Så vi kan tacka Lordi helt enkelt för vi fick denna möjlighet.

-Hi Lordi, we love you guys!

Vilket gig har varit det bästa? Går det att utnämna ett?


– Njaa det är svårt, det finns ett par faktiskt. Vi öppnade för Motörhead (2009) i Milwaukee vilket var sjukt kul och en dröm som gick i upplevelse. Alla gig som vi har gjort i New Mexico har också varit minnesvärda. Underbara, dedikerade fans som gråtit, skrikit, gett oss presenter osv vilket man inte är helt bortskämd med för ett band i klubbstorlek som Sister Sin är. På USA-svängen vi gjorde nu var nog Cleveland det bästa. Vi körde en två veckor lång headlineturne mellan de andra två turneerna coh förväntade oss inte att det skulle komma ut så mycket folk som det gjorde speciellt i Cleveland. Overkligt och magiskt att ett litet band från ett litet land som Sverige åker och spelar på andra sidan atlanten och drösvis med folk står och sjunger med i ens låtar. Det är därför man spelar musik helt klart! Rik blir man ju iaf inte, haha.


Ryktet säger att ni skriver på nytt material, när kan man tänka sig att få ta del av det?


– Vi är rätt uppbokade nu med turneer och ska förutom UDO-svängen försöka få in en USA-repa till också. Målet är att börja spela in i mars för att släppa en skiva sommaren 2012 men man vet aldrig. Känns som vi är ute i god tid denna gången dock med låtskrivandet så vi säger nästa sommar helt enkelt!


Sist men inte minst, ni ska släppa en singel i år och facebook har talat om för mig att det ska vara ett samarbete med en legendarisk metalsångerska. VEM?
Überhemligt än så länge! Kommer en pressrelease samt releasedatum snart med info och vi kan inte avslöja mer i dagsläget tyvärr. Är man inte helt tappad bakom en borde man kunna lista ut vem det är dock… Legendarisk metalsångerska, hur många finns det att välja på?!


Tack för pratstunden!
—————–

Gå in på Sister Sins facebook-sida HÄR, ”gilla” och ta chansen att vinna fina priser!


—————–

Dave

About Author