Crowlegion – Northern Hunter

0

Grave Goods Production
Släpptes den 26 november

Det måste vara den fuktiga luften. Eller att det regnar 225 dagar om året. Det är något i Göteborg som gör att det händer speciella saker med metal. Inte att den rostar som metall i väta utan utvecklas i nya banor. Crowlegion är bandet som visar upp just den egenskapen på sin senaste EP. Här tar man doom, sludge/stoner och kryddar med death metal och skönt groove från 70-talet.

Plattan inleds pang på med fuzz, dist och svängig tyngd i Northern Hunter. Det är svårt att låta bli att gunga med huvudet när Linus Pilebrand (sång/gitarr) anför sin trio. Needed You fortsätter med samma fart och driv. Fjärde spåret, Leo Says, inleds med grymt sväng i stockarna av Joakim Hagselius (trummor). Basisten Peter Jakobsson fyller på tillsammans med Pilebrand och de levererar överraskande nog en riktigt dansant bit. I påföljande Count the Stars sänker man tempot rejält. Detta är absolut ingen nackdel. Lyssnaren bjuds på ett mästerligt stycke doom metal. Det är bedövande vackert och de tre musikerna samspelar tajt och precist låten igenom. Avslutningsvis höjer man tempot rejält igen i Never Back Down. I ett allt för snart avslut får vi här en skön känsla av ”The Gothenburg Sound” i samklang med rejäl southern sludge.

Northern Hunter är ett album som tar en på en rejäl åktur längs distade avenyer och fuzziga träskmarker. Man tar sig aldrig vatten över huvudet utan sticker ut hakan i den fuktiga luften utan ett paraply och syr ihop en stark platta.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Northern Hunter
2. Needed You
3. Figures of Blood
4. Leo Says
5. Count the Stars
6. Never Back Down

Medlemmar:
Linus Pilebrand – sång och gitarr
Joakim Hagselius – trummor
Peter Jakobsson – bas

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.