Crying Steel – Time Stands Steel

0

eco9cUQMy Graveyard Productions
Släpptes den 22 april 2013

De Italienska metalpionjärerna Crying Steel släppte sin första demo 1982. Fem år senare kom deras första fullängdsalbum On The Prowl. Bandet splittrades 1990 men återförenades i början av 2003. I slutet av 2007 släpptes deras comeback album The Steel Is Back. Sex år och ett antal medlemsbyten senare är det äntligen dags för Italienarnas tredje fullängdare Time Stands Steel att se dagens ljus.

Skivan inleds men låten Defender. En klassisk heavy metallåt med snabba trummor, riviga gitarrsolon och catchiga refränger. Detta är en låt som inger kraftiga Riot-vibbar. I låten Shutdown dundrar bandet på i samma stil som de har gjort de senaste 30 åren. Tungt, tajt och ett sju helsikes tunggung. Lookin’ @ är ett av skivans röjigaste spår. Från det snabba introt till gitarrsolot i slutet håller låten samma höga tempo. Tillsammans med Black Eve är detta albumets i särklass mest thrash-inspirerade spår. I låten Crying Steel så bjuder bandet oss på en uppvisning hur riktig heavy metal ska låta. I denna Judas Priest-inspirerade låt gör gitarristen Franco Nipoti sin absolut bästa insats och tillsammans med sångaren Stefano Palmonaris imponerande sång blir det här en av skivans bästa låtar. Metal Way har ett riktigt tungt intro. Men trots att den låter exakt som förväntat, och trots alla Skid Row-vibbar, så är den inte lika bra som resten utav skivan. Ridings lugna toner ger ett behagligt avbrott från skivans annars höga tempo. Detta är en fantastisk powerballad som ger dig en mysig känsla i kroppen oavsett om du är glad, ledsen eller arg.

Om jag skulle sammanfatta skivan på bästa sätt så skulle jag säga även om det är en bra skiva så är det ett antal partier som skulle kunna förbättras. Exempelvis Metal Way och verserna i Black Eve. Men i grund och botten så är det ett bra album som rekommenderas för dig som gillar traditionell heavy metal.

Bäst: Beverly Kills.
Sämst: Metal Way.
Betyg: 6/10

Spår:
1. Defender
2. Shutdown
3. Looking @
4. Rockin’ Train
5. Heavens Of Rock
6. Crying Steel
7. Metal Way
8. Starline
9. Riding
10. No Slip
11. Black Eve
12. Beverly Kills

Medlemmar:
Angelo Franchini – Bas
Luca Ferri – Trummor
Franco Nipoti – Gitarr
Stefano Palmonari – Sång
Massimilano Magagni – Gitarr

Text: Tobias Sjölin

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.