DANGER AVENUE – Long Overdue

0


Skivdebuterande AOR-uppstickaren Danger Avenue ifrån Göteborg har verkligen förstått sig på konsten att förstå innebörden utav för det så väl berömda, tillika uttjatade, uttrycket ”allt eller inget” och bjuder i form av ”Long Overdue” på en härlig resa bakåt i tiden till 70/80-tals AOR:en.

Med påtagliga Journey och Boston-influenser serverar bandet bra låtmaterial i form av t.ex. ”Please Mr. Saturday Night”, balladen ”`Til Early In The Morning” eller framförallt inledande ”Avenues & Boulevards” som verkligen bör ses som alstrets i särklass starkaste kort. Påtagligt negativt är dock tyvärr den riktigt tunna och burkiga ljudbild som fått prägla bandets debut. Där man i dessa sammanhang letar efter stora mäktiga trummor och luftiga samt mäktiga gitarrer får vi istället höra ett trumljud som låter som ett bollplank och ett gitarrljud som är lika bra som ”St Anger” vilket ju inte borde säga lite. Undantaget är smash-hit:en ”West Coast Angel” som låter riktigt bra men som då givetvis spelats in vid annat tillfälle.

Låtmaterialet väger dock upp den dåliga produktionen och fans av tidigare nämnda band bör verkligen kolla in Danger Avenue:s debut ”Long Overdue”.
Stort plus även för riktigt snygg och trevlig booklet. Med större budget vid nästa skiva så kommer Danger Avenue garanterat att få den riktiga chans de förtjänar.

Bästa Låt: ”Avenues & Boulevards”

Kristian Forsell

www.myspace.com/dangeravenuerock

About Author