Danko Jones är Danko Jones

0
Om jag fått en krona varje gång en musikskribent skrivit ”Motörhead är Motörhead” när Lemmy Kilmister och hans mannar spelat på svensk mark skulle jag vara en rik man nu.

Med Danko Jones kan man se en liknande tendens. Men för den kanadensiska trion är detta påstående fortfarande av en överväldigande positiv karaktär.

Gårdagens konsert på Trädgår’n i Göteborg är självklart inget undantag. Trots bandets höga lägstanivå haltar dock inledningen. Ljudet är inget vidare och frontmannens gitarr är nästan borta i mixen. Fina versioner av Sticky Situation och Forget My Name väger dock upp för problemen.

Brandtal om Göteborg

Efter några låtar in i kvällen kvicknar dock publiken och bandet till rejält efter att Danko själv hållit brandtal om all hårdrock som skapats i ”Metaltown”, som Danko väljer att kalla Göteborg denna kväll. Efter en dissningen av helgens Stockholmpublik blir allsången i efterföljande First Date kvällens högsta.

Sedan är det svettigare i nummer som nya singeln Had Enough, Baby Hates Me och Sugar High. Danko värker ur sig kommentarer som ”This next song is about sex! What are the odds right?” och hyllar Ronnie James Dio i låten The Mountain.

Som extranummer luftas klassikern Dance och publiken fattar vad titeln innebär. Golvet på Trädgår’n kunde lika gärna vara platsen för en salsakurs. Efter avslutande Samuel Sin tackar bandet för sig. Danko Jones har varit Danko Jones. Skitbra kort och gott.

Låtlistan för kvällen:
1. I Think Bad Thoughts
2. Active Volcanoes
3. Play The Blues
4. Forget My Name
5. Sticky Situation
6. Code of the Road
7. First Date
8. Had Enough
9. Baby Hates Me
10. Full of Regrets
11. Sugar Chocolate
12. Sugar High
13. Invisible
14. Lovercall
15. The Mountain
16. Dance
17. Tonight Is Fine
18. Cadillac
19. Samuel Sin

Foto: Sofia Rooth
Text: Alexander Skogberg

 

About Author