Deathwhite – For A Black Tomorrow

0

Seasons Of Mist
Släpps den 23 december

Deathwhite är de anonyma jänkarna som bevisar att även amerikanare kan vara mörka, subtila och känslofyllda. Bandet från andra sidan Atlanten spelar nämligen toner av mörk melodisk metal. Släng även i ett kryddmått av doom metal-influenser så har man en härlig pottpurri av ståtlighet. Mörkt och subtilt i all ära, men när debuten For A Black Tomorrow spottar ur sina första toner känns ordet känslosamt som en sparsam beskrivning.

Visst är det alltid härligt med explosiv rockmusik, trallvänliga refränger och långhåriga snubbar. Om man däremot föredrar någonting känsloladdat och fängslande borde man djupdyka i For A Black Tomorrow. Det bjuds på allt från galopperande trummor till tuggande riff och ångestladdat gitarrplinkande. Att sången många gånger känns avlägsen, som om den försöker skära igenom en tjock dimridå, tillför en känslomässig faktor som enbart gynnar bandet. Titelspåret For A Black Tomorrow gör en inte heller besviken med tickande trummor och triggande gitarrer. Under Dreaming In Reverse samarbetar alla instrument jämlikt medan gitarriffen på Contririon snuddar på världsklass. Poisoned går från långsamt tempo, till en stormig refräng som sedan möts av en ledsam akustisk gitarr.

Det är få band som verkar vilja hålla sig till det enkla. Ofta försöker en sångare ta en ton hen helt enkelt inte kan ta, eller så slarvar en gitarrist bort sig i ett solo av ren girighet. Deathwhite håller inte på med sådan smörja. Bandet vet mycket väl vilken plattform de kan skina klarast på och vilken grad av kapacitet de besitter. Ett exemplariskt tillvägagångssätt som stänger in lyssnaren i ett känslomässigt fängelse där en nyckel är helt onödig.

Betyg: 9/10

Spår:
1. The Grace of the Dark
2. Contrition
3. Poisoned
4. Just Remember
5. Eden
6. Dreaming the Inverse
7. Death and the Master
8. Prison of Thought
9. For a Black Tomorrow

Medlemmar:
LM – sång, gitarr
AM – trummor

About Author