Degreed – Degreed

0

Gain/Sony Music
Släpps den 25 augusti

Modern rock är, mot alla odds, fortfarande vid liv. År 2007, innan Degreed ens hunnit släppa sitt första album, delade de scen med bland annat Europe, Turbonegro och Millincolin på en av världens största musik-mässor. Kritikerrosade debuten Life, Love, Loss släpptes 2010, sedan dess har bandet utvecklats till en favorit bland både media och fans. Det fjärde albumet släpps självbetitlat, vilket känns aningen dystert. Skivan slår en däremot direkt på käften så det är bara att lägga ned fallet utan att ens belysa första anklagelsen.

En Gott & Blandat-påse sägs bjuda på någonting för alla. Degreed känns dock som en nylanserad Marabou chokladkaka man först är osäker på om man ens vill pröva. Vem vill egentligen glömma bort rockens glansdagar för att erkänna att Degreed lyckas komma upp i samma klass. Tonerna av keyboard fullkomligt briljerar i takt med de vardagliga riffen. Om man under Animal plötsligt får ett sug efter tuperat hår, pannband och tights är känslan helt rättfärdigad i pudelrockens tecken. För den sentimentala blöjrockaren garanteras svaga knän med hjälp av pianoakustiska If Love Is Just A Game och Lay Me Down. Att Shakedowns vers i början låter som någonting du hittar bland fulla tonåringar på något ytligt houseparty, räddas snabbt upp av trummor, piano och gitarr som synkat bjuder på en fräsch doft av 2000-tal.

Lika snabbt som den nya chokladkakan träffar ens smaklökar känner man sig en gnutta besviken att man nöjt sig med en gammal hederlig mjölkchoklad så många gånger tidigare. Det är högst troligt att Degreed har grott sin inspiration i förfädernas mylla, men med stil vågar de modernisera. Domaren dömer, trots sina tidigare tvivel, att detta skett på ett fullkomligt smakligt sett.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Sugar
2. Shakedown
3. Save Me
4. Tomorrow
5. Animal
6. If Love Is A Game
7. Evil Eye
8. WAR!
9. Lay Me Down
10. Nature Of The Beast
11. Silence

Medlemmar:
Robin Ericsson – Sång, bas
Mats Ericsson – Trummor
Micke Jansson – Keyboard
Daniel Johansson – Gitarr, körsång

About Author