Deicide – Overtures Of Blasphemy

0

Century Media
Släpps den 14 september

Snart 30 år har passerat sedan Floridabaserade satanistiska death metal-bandet Deicide släppte sitt debutalbum. Genom dessa år har sångaren och basisten Glen Benton och trumslagaren Steve Asheim varit bandet troget. Gitarristerna i kvartetten har dock bytts ut med ojämna mellanrum. Satan har alltid varit i fokus för de här herrarna, så även på platta nummer tolv.

På den självbetitlade debutskivan år 1990 e. Kr. lät Bentons stämband som Belsebub själv. Denna demoniska äkthet genomsyrade även några av de kommande albumen under det decenniets första hälft. Med åren har det sedan varit lite si och så i kvalitet bland albumsläppen, så även på Overtures Of Blasphemy. Öppningsspåret One With Satan smäller på direkt. Alltså inget baklängesmeddelande, bordsbön eller liknande intro. Frånvaron av detta skönjer en degradering av entusiasm hos bandet. De har satsat en hel del på melodier plattan igenom, snarare än riff. Detta gör att skivan låter väldigt snäll och gemytlig. Vissa av spåren skulle platsa i psalmboken. All That Is Evil låter långt ifrån elak, basgångarna i dess refräng för tankarna till Lasse Stefanz. Bokningsansvarig på Dansbandsveckan i Malung bör nog ta en titt på bandet. Bentons growlande låter ok, men inte mer. En dos falsettskrik skulle nog göra susen. Asheims smattrande bakom trummorna låter som sig bör och även gitarristerna visar att de bemästrar sina instrument. Lite mer demonisk besatthet skulle dock inte skada.

År 2018 e. Kr. låter Deicide inte alls lika satanistiska som i deras fornstora dar. Avgrundsvrålen och de riktigt skarpa riffen återfinns inte längre. Månne har de utsatts för en exorcism i kombination med att ha sålt sina själar till Djävulen. För är det något den här skivan saknar så är det själ. Fader vår som är i himmelen, låt Deicide komma hem från konfirmationslägret. Amen.

Betyg: 5/10

Spår:
1. One With Satan
2. Crawled From The Shadows
3. Seal The Tomb Below
4. Compliments Of Christ
5. All That Is Evil
6. Excommunicated
7. Anointed In Blood
8. Crucified Soul Of Salvation
9. Defying The Sacred
10. Consumed By Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined To Blasphemy

Medlemmar:
Glen Benton – bas, sång
Steve Asheim – trummor
Kevin Quirion – gitarr
Mark English – gitarr

About Author

Gillar hårdrock och de flesta av dess undergenrer