Demon ersätter Robin George på Sweden Rock Festival

0

ImageProxy.mvcPå grund av personliga skäl måste Robin George tyvärr ställa in sin Sweden Rock-spelning i sommar. Tråkigt förstås, men som plåster på såren kan vi berätta att det blir det brittiska bandet Demon som istället får denna speltid.

Demon är ett av de stora kultbanden från New Wave of British Heavy Metal, med ett flertal uppskattade framträdanden på SRF i ryggen. Album som Night of the demon (1981), The unexpected guest (1982) och The plague (1983) är verkliga klassiker. Vart och ett på sitt eget sätt – inget Demon-album är det andra likt. Det kan vara det rockiga, det melodiska, det tunga eller det progressiva som dominerar. Samtidigt har bandet en klart urskiljbar identitet, inte minst tack vare sångaren Dave Hill, vars storslagna röst för tankarna till Ronnie James Dio. Unbroken, Demons hittills senaste album från 2012, är ett talande styrkebevis.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från över 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på runt 90 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. 2015 besöktes festivalen av artister som Def Leppard, Judas Priest, Slash, Mötley Crüe och Toto. Sweden Rock är kända för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker, shop/kläder och en kryssning samlade under sitt varumärke. www.swedenrock.com

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.